Kospet Tank M2 Akıllı Saat Kurulumu Nasıl Yapılır?

Merhaba sevgili okurlar bugün ki yazımızda hayatımızda büyük yer kaplayan akıllı saatlerin kurulumuna değineceğiz.

Giyilebilir teknolojinin en popüler hatta zirvesinde yer aldığını söyleyebileceğimiz akıllı saatler, teknolojik bir ürün olmaktan ziyade bizim bir parçamız olarak hayatımızda, hayatımızı kolaylaştıran ve yardımcı olan bir parçamız oldular. Hal böyle olunca akıllı saatlerin hayatımızdaki yeri de büyümüş oldu.

Akıllı saatlerin kurulumları bazen bir muamma olsa da aslında son derece kolaydır. Çok zaman almadan kurulumu tamamlanıp kullanmaya başlayabiliriz. Tabi bunlardan önce biraz akıllı saatlerin özelliklerine, kullanım alanlarına kısaca değinelim.

Akıllı Saatlerin Hayatımızdaki Yeri

Akıllı telefonumuzla artık her yerde interneti kullanabiliyoruz. İnterneti, önemli işler için kullananlar bir yandan da telefonlarını sürekli ellerinde tutmak istemiyorlar. İşte bu noktada akıllı saatler oldukça kullanışlı bir teknolojik aksesuar olarak hayatımıza girmiş oldu.

Akıllı Saatlerin Kullanım Alanları Nedir?

Akıllı saatler, sahip oldukları teknolojik özellikler sayesinde çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Akıllı saatler, zamanı göstermesinin dışında adım sayma, kalp atış hızı takibi, uyku takibi, bildirim alma, arama yapma, müzik çalma, navigasyon, tansiyon ölçümü, kanda ki oksijen seviyesi gibi birçok özellikleriyle farklı kullanım alanları yaratırlar.

Bazı akıllı saat modelleri GPS özelliğiyle de olur ve açık hava hareketleri sırasında konumunuzu takip edebilmenizi sağlar.

Akıllı Saatler Birer Akıllı Asistan Mı?

Gün içinde telefonunuzu elinize almadan gelen bütün bildirimleri görmek, mesajlarımızı ve e-maillerimizi okumak, takvim düzenlemesi ve alarmlarını görmek ve hatta bizi sağlıklı ve fit tutmayı amaç edinmiş bir kişisel antrenör gibi spor alışkanlıklarımızı kazandırır.

Hatta uykumuzu takip ederek ne kadar uyuduk, ne kadar rem uykusundaydık, ne kadar hafif uykudaydık ve ne kadar derin uykuya daldık gibi uykumuza dair merak ettiğimiz soruları cevaplayıp ona göre uyku düzeni oluşturmamıza yardım eden teknolojiye akıllı saat yerine sanırım akıllı asistan demek yanlış olmaz.

Şimdiye kadar akıllı saatlerin çalışma şekli, hayatımızdaki yerine dair kısaca değinmiş olduk. Sıra akıllı saatlerin kurulumuna geldi.

Akıllı Saat Kurulumu Nasıl Yapılır?

Şimdi akıllı saat kurulumunda Kospet markasına ait olan Tank M2 modelini seçtik. Son dönemde oldukça popüler olan Kospet Tank M2 sağlamlığıyla ön plana çıkıyor. Kurulumdan önce biraz size saati tanıtmak isteriz.

  • 5 atm basıncı dayanıklı olması IP69K sertifikasına sahip olması su geçirmez özelliğinin hakkını verip ön plana çıkmasını sağlıyor.
  • Askeri standartlara uygunluğundan dolayı MIL-STD 810H sertifikasını almıştır.
  • 70 farklı spor modu ve akıllı olarak tanıdığı 6 adet spor moduyla en büyük spor destekçiniz olma yolundadır.
  • Uykunuzun takibini yaparak uyku düzeninize destek oluyor.
  • Sahip olduğu yeni nesil ve yüksek kapasiteli bataryası sayesinde rakiplerinden şarj süresinde daha önde olarak daha az şarja ihtiyaç duymasıyla her an yanınızdadır.
  • 1,85 inçlik süper hd ekranıyla net ve kolay kullanım sağlıyor.

Kospet Tank M2 Akıllı Saat Kurulumu;

Kospet Tank M2 saati universal yazılıma sahip olmasıyla akıllı cihazlarınıza kolayca kurulum yapmanızı imkân sağlar. İlk olarak akıllı telefonumuza kendi uygulaması olan “Kospet Fit” uygulamasını indirip, kurulumunu yapmalıyız.

İndirdiğimiz Kospet Fit uygulamasını açtıktan sonra Kospet Tank M2 akıllı saatimizi power tuşuna basarak açmalıyız. Akıllı saat ilk açıldığında içinde Türkçe’nin de bulunduğu dil seçeneklerini getirecektir.

Kurmak istediğimiz dili seçtikten sonra artık saatimiz kuruluma hazırdır. Dil seçimimizi yapınca akıllı telefonumuzdan açmış olduğumuz Kospet Fit uygulamasından cihaz sekmesine gelmeliyiz. Cihaz sekmesinde sayfanın altında “Cihaz Bağla” seçeneği vardır. Bu tuşu basarak saatimizi bulmasını beklemekteyiz.

Kospet Fit uygulaması hızlıca Kospet Tank M2 akıllı saatimizi bulacaktır. Bulmuş olduğu Kospet Tank M2 saatimizin üzerine tıklayarak eşleştirmeyi yapmalıyız. Yalnız burada dikkat etmemiz gerek konu saatin ismine tıklayınca hemen çıkmamaktır. Çünkü vermemiz gereken izinler var.

Karşımıza bluetooth eşleme izinleri gelecektir. Gelen bu bluetooth eşleme izinlerini verdiğimizde artık saatimiz kullanmaya hazırdır. Kullanmadan önce akıllı telefonumuzdan ayarlar – bluetooth ayarları kısmına giriş yaparak eşlemeyi teyit etmeliyiz. Eğer istersen buradan saatimizin ismini de değiştirebiliriz.

Artık saatimiz kullanımımıza hazırdır. Kospet fit uygulamasından gelen aramaları ve sms’leri görmek istiyorsak açmalıyız. Hangi bildirimleri almak istiyorsak bildirim hatırlatma kısmından istediğimiz uygulamaların bildirimlerini açmalıyız. Saat kadranımızı değiştirmek istiyorsak yine Kospet Fit uygulamasından yapabiliriz.

Ayrıca kişilerimizi Kospet Fit uygulamasından senkronize edebilir ve saatin rehberine istediğimiz kişileri ekleyebiliriz.

Bugün ki yazımızda Kospet Tank M2 akıllı saatin kurulumuna anlattık. Umarız bu yazımızla akıllı saat kurulumunda siz değerli okurlarımıza yardımcı olabilmişizdir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar