Xiaomi Batarya Pil Sağlığı Öğrenme – 2 Farklı Yöntem

Xiaomi Batarya Pil Sağlığı Öğrenme

Xiaomi pil sağlığı öğrenme 2021 yılında sadece birkaç basit tuşlama ile gerçekleştirilebilir. Xiaomi pil sağlığı öğrenme işlemi sayesinde cihazınıza dair birçok bilgiyi edinebilirsiniz. En önemlisi de cihazının güncel pil ömrü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz veyahut cihazın pilinin değişim vaktinin gelip gelmediği konusunda bilgi alabilirsiniz.

Xiaomi pil sağlığı öğrenme konusunda herhangi bir uygulama ya da “Ayarlar” kısmında herhangi bir ekran sunmaz. Cihazınızın pil sağlığını öğrenebilmek adına tuş takımını kullanmalı ve birtakım kodlar ile batarya hakkında bilgiler veren ekrana erişim sağlamalısınız.

Pil sağlığını öğrenebilmek adına da birtakım kodlara hakim olmalı ve basit bir pil sağlığı hesaplama formülü ile cihazınızın güncel pil sağlığını bulmalısınız. Xiaomi pil sağlığı öğrenme işlemi için belirtilen yöntemin genel olarak teknik servislerde çok kullanıldığı ve bu yöntemle cihazın şarj döngüsüne bakılıp, garanti kapsamında olup olmadığının da tespiti yapılmaktadır. Bu yüzden söz konusu yöntemin tamamen güvenilir ve cihazınız için herhangi bir zararı olmayan bir yöntem olduğunu da belirtmek isteriz.

Xiaomi pil sağlığı öğrenme yöntemine dair birtakım mobil uygulamalardan da yardım alınabilir ancak bu uygulamaların sonuçlar konusunda ne kadar güvenilir oldukları da ayrı bir tartışma konusudur.

Öte yandan içeriğimizde yer alan pil sağlığı öğrenme yönteminin her cihaz için geçerli olmadığını yani, her cihazda çalışmayacağını da belirtmek isteriz. Özellikle MIUI 12 işletim sistemi sürümüne sahip cihazlarda bu yöntem herhangi bir şekilde sonuç vermeyecektir. Peki, Xiaomi pil sağlığı öğrenme işlemi nasıl yapılır? Xiaomi pil sağlığı nasıl öğrenilir?

Xiaomi Pil Sağlığı Nasıl Öğrenilir?

“Xiaomi pil sağlığı nasıl öğrenilir?” sorusuna yanıt arayan Xiaomi kullanıcılarının aşağıdaki adımları takip etmeleri durumunda cihazlarının güncel pil seviyeleri hakkında bilgi sahibi olmaları mümkündür:

• Öncelikle telefonunuzun arama yapılan ekranına geliniz ve bu kısma, *#*#6485#*#* tuşlamasını yapınız.
• Tuşlama işleminden sonra arama butonuna basmanıza gerek yoktur. Tuş takımı bu kodu otomatik algılayacaktır ve sizi batarya bilgileri sayfasına yönlendirecektir.
• Karşınıza çıkan ekranın sol üst kısmında “batter info” ibaresinin yer alması gerekir. Bu ibare, sayfanın batarya hakkında bilgiler içerdiği gösterir.
• Karşınıza çıkan ekranda “M” harfi ile başlayan birçok kod yer alır ve bu kodların her biri farklı anlamlar içerirler.
• Kodlar içerisinden önemli olanları bulduktan sonra Xiaomi pil sağlığı hesaplama formülü ile cihazınızın batarya ömrü hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Xiaomi Pil Sağlığı Sayfası Kodları ve Anlamları

Xiaomi pil sağlığı sayfası kodları ve anlamları hakkında bilgi sahibi olan kullanıcıların, batarya sağlıkları hakkında çok daha iyi bilgiler edinmeleri mümkündür. Bu konuda bilgi sahibi olabilmek adına da öncelikle önemli kodların en anlam ifade ettiklerini bilmek gerekir. Xiaomi battery info sayfasında yer alan önemli kodların anlamları ise şu şekildedir:

• MB_06: Pil sağlığının genel durumunu ifade eden bir koddur. Bu kodda yer alan “Good” ibaresi, cihazınızın genel pil sağlığı durumunun iyi olduğu anlamına gelir.
• MB_00/MF_01/MF_05: Cihazınızın mevcut pil kapasitesi durumu hakkında bilgi veren kodlardır.
• MF_02: Bataryanızın şarj döngüsü sayısının durumunu belirten koddur.
• MF_06: Cihazınızın fabrika çıkışlı olarak sahip olduğu batarya kapasitesini ifade eden koddur.
Xiaomi pil sağlığı sayfası kodları ve anlamları hakkında bilgi sahibi olan kullanıcıların, bu kodlar vasıtasıyla ile basit bir hesaplama sonucunda pil sağlığını tespit edebilirler.

Xiaomi Pil Sağlığı Hesaplama Kodları ve Formülü

Xiaomi pil sağlığı hesaplama kodları ve formülü, cihazınızın yüzdelik bazda genel sağlık durumunun kaç olduğunu gösterecektir. Yukarıda yer alan kodlar sayesinde pil sağlığının yüzdelik bazda hesaplanması söz konusu olur. Cihazın yüzdelik bazda pil sağlığının kaç olduğunun öğrenilebilmesi adına gerekli olan kodlar ve formüller aşağıdaki gibidir:
MF_05 (Mevcut Pil Kapasitesi) + MF_06 (Fabrika Çıkışlı Pil Kapasitesi) X 100 = Xiaomi Cihazın Güncel Pil Sağlık Durumu.

Xiaomi Pil Sağlığı Öğrenme Faydaları

Xiaomi pil sağlığı öğrenme faydaları, cihaz hakkında sadece pil seviyesi bilgisinin edinilmesine olanak sağlayan faydalar değil, aynı zamanda cihaza dair birçok bilginin edinilmesine yardımcı olan faydalar olarak tanımlanabilir.

Söz konusu yöntem ile pil sağlığı seviyesi hakkında bilgi alan kullanıcılar, şu gibi avantajları elde ederler:
• Eğer cihaz yeni alındıysa, bu cihazın ne gibi bir şarj döngüsü olduğu öğrenilebilir. Şarj döngüsü bilgisi sayesinde cihazın ne kadar kullanıldığı anlaşılabilir.
• Eğer cihaz sıfır alındıysa, şarj döngüsü bilgisi sayesinde cihazın sıfır olup olmadığı kontrol edilebilir.
• Cihazın batarya değişim vaktinin gelip gelmediği anlaşılabilir.
• Yaşanan batarya sorunlarında veya batarya performansının düşmesinde, batarya durumunun etkisi anlaşılabilir.
• Cihazın orijinal batarya kapasitesi hakkında bilgi sahibi olunarak, yeni bir batarya alınacağı zaman doğru bir batarya seçimi yapılabilir.

Xiaomi Ayarlar’dan Pil Sağlığı Durumunu Öğrenme

Xiaomi Ayarlar’dan pil sağlığı durumunu öğrenme işlemi de tercih edilebilecek bir başka yöntem olarak nitelendirilebilir. Bir önceki yöntem olan çeşitli kodlar ve hesaplamalar sonucunda elde edilen sonuç kadar net bir sonuç vermese de cihazın genel batarya sağlığının öğrenilmesi söz konusu olacaktır.

Ayrıca MIUI 12 sürümüne sahip olan cihazlarda pil sağlığı öğrenebilmek adına yukarıda anlatılan yöntem ne yazık ki çalışmamaktadır. Ayarlar üzerinden MIUI 12 sürümüne sahip olan cihazların pil sağlığı durumları hakkında da bilgi alınabilir.

Xiaomi Ayarlar’dan pil sağlığı durumu öğrenme işlemi yapmak adına şu adımların uygulanması gerekir:
• Telefonunuzun “Ayarlar” kısmına giriş yapın.
• “Pil ve Performans” seçeneğine ilerleyin.
• Karşınıza çıkan ekranda “Optimize Et” seçeneğine tıklayın.
• Optimizasyon işleminin tamamlanmasının ardından ise ekranı aşağı doğru kaydırın. Bu kısımda cihazınızın pil durumu hakkında bilgi sahibi olacağınız bir alan vardır. Cihazınızın pil durumunun iyi veya kötü olduğunu belirtir. Böylelikle MIUI 12 sürümüne sahip ve diğer cihazlar için de herhangi bir kod veya formül ile uğraşmadan pil seviyesi hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün olur.

Rova Bilişim Xiaomi Batarya Çözümleri

Rova Bilişim Xiaomi batarya çözümleri, Xiaomi marka akıllı telefonlara özel olarak araştırmalar sonucunda üretilen ürünlerdir. Rova tarafından geliştirilen bataryalarda esas edinilen ilke, üretilen xiaomi batarya ürünlerinin orijinallerinden çok daha üstün olmasıdır.

Nitekim bu amaç doğrultusunda başarılı bataryalarda ciddi bir başarı sağlandığı ve Xiaomi marka akıllı telefonlara tam olarak uyum sağlayan bataryaların elde edildiği görülür. Rova bilişim Xiaomi batarya çözümleri; 1 yıl KVK avantajına sahip, üstün kalitede olan ürünlerdir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar