Essential Robot Süpürge Bataryası Hangi Modellerle Uyumludur?

Merhaba sevgili okurlar bugün ki yazımızda robot süpürge bataryaların ömürlerine, zayıfladığında yapmanız gerekenlere ve en çok merak edilen Xiaomi Essential Robot süpürgesine ait bataryanın hangi modellerle uyumlu olduğuna değineceğiz.

Günümüzde hayatımızı kolaylaştırmak için bir sürü yeni teknolojik ürünler vardır. Bunlardan bir tanesi de temizlik yapmamıza yardımcı olan ve yerleri süpüren robot süpürgelerdir.

Robot süpürgeler o kadar hızlı hayatımıza girmiştir ki Xiaomi, Fakir, Vestel, Roborock gibi firmalar robot süpürge üretmekteler ve her geçen gün geliştirerek farklı modeller çıkartmaktadırlar. Robot süpürgelerin bataryalarına geçmeden önce biraz çalışma şekline vb. bilgilerine değineceğiz.

Robot Süpürge Çalışma Şekli

Robot süpürgeler zeminleri otomatik olarak temizlemenin yanı sıra mobilya ve diğer nesnelere çarpmasını önlemek için ön ve alt taraflarında lazerler ve bazı durumlarda yerleşik kamera sistemleri bulunuyor.

Ayrıca merdiven gibi boşluklardan düşmemek için de zemin tarayıcı sensörü bulunuyor. Son zamanlarda üretilen bazı robot süpürgelerde, süpürgenin dışında paspas yapabilmesi için su haznesi de bulunmaktadır.

Akıllı robot süpürgeler şarj edilebilir piller ile çalışırlar. Bazıları bağlantı istasyonlarıyla birlikte satılır ve pil seviyeleri kritik derecede düştüğünde yeniden şarj olmak için istasyona geri döner. Böylece onları şarj etmeyi hatırlamanıza gerek kalmaz. Bu yüzden robot süpürgelerde kullanılan batarya önemlidir.

Robot Süpürge Bataryası

Robot süpürgeniz de akıllı telefonlar gibi şarj edilebilir bir bataryaya sahiptir. Robot süpürgenin kullanıldığı alan, kullanım sıklığı ve şarj etme şekli her eşyanın tabiatında olduğu gibi robot süpürgenin performansını düşürmektedir. Robot süpürgenizin bataryasını da kendiniz rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Pil haznesini açarak bataryanın entegreye bağlanan klipsini çıkartarak eski bataryanızı yerinden çıkartıp yeni aldığınız ve robot süpürgenizin ömrüne ömür katacak ilk günkü gibi çalışmasını sağlayacak yeni bataryanızı takabilirsiniz.

Robot Süpürge Ömrü Ne Kadar?

Herhangi bir ev aleti veya elektronik eşya gibi robot süpürgeler de kullanıldıkça doğal olarak yıpranırlar. Bakımı iyi yapılırsa cihazın uzun yıllar dayanabileceğini söyleyebiliriz.

Robot Süpürge Kullanım Ömrü Nedir?

Robot süpürgenin dayanıklılığını artırmak için rutin bakım ve temizlik işlemleri yapmak, nemden uzak tutmak ve her zaman sabit bir rafta kullanmak en iyisidir. Bu cihazların bakımı aksatılmadan düzenli yapıldığında ve hor kullanılmadığında maksimum ömrü 10 senedir.

Robot Süpürge Pil Ömrü Ne Kadar?

Pil aşınması, robot süpürgelerin ömrünü etkileyen en büyük sorunlardan biri gibi görünüyor. Birçok tüketici, birkaç yıl kullanımdan sonra şarj sorunları bildirmektedir. Robot süpürgeniz yavaş çalışıyorsa, daha az güçlüyse ve çalışma süresi azaldıysa; genelde pili yenilemek bu tür problemleri çözer ve süpürgeden maksimum verim elde etmenize olanak tanır.

Robot Süpürgelerde Batarya Seçimi

Aynı akıllı telefonlarda olduğu gibi robot süpürgeler de farklı modellerden oluşmaktadır. Her farklı model farklı batarya türü demektedir. Robot süpürgenizin modeline uygun doğru bataryayı seçmeniz son derece önemlidir. Hatalı batarya kullanımı artık robot süpürgenize elveda demenize sebep olur.En önemli olan süpürgenizin model kodudur. Model kodunuzu internette aratıp doğru adını öğrenebilir ve ona en uygun bataryayı seçebilirsiniz.

En çok yapılan hatalardan biri markası Xiaomi olduğu için Xiaomi’nin Essential robot süpürge bataryasının her modeliyle uyumlu olduğu sanılmasıdır. Xiaomi Mop, Xiaomi Mop Pro, Xiaomi Mija Vacuum 1C ve Xiaomi Essential her biri farklı modeldir ve her biri farklı bataryalar kullanmaktadır. Xaiomi Mop ve Mop Pro en çok karıştırılan modellerin başındadır. Mop ve Mop Pro olmaları aynı bataryayı kullanmasına olanak vermez. Modellerde yer alan Vacuum ismi sizi yanıltmasın süpürge olmasından dolayı Vacuum ibaresi yer alır.

Sadece Xiaomi Essential ve Essential 2in1 modelleri aynıdır ve aynı bataryayı kullanır. Bunların dışında kalan modelleri için her modele özel bataryayı tercih etmelisiniz.Siz sevgili okurlarımıza bu yazımızda robot süpürge batarya modellerinin farklarından bahsettik. Umarız yardımcı olmuşumdur. Diğer yazımda görüşmek üzere

Yazar Hakkında

Benzer yazılar