Samsung Batarya Değişimi Nasıl Yapılır?

Akıllı telefon pazarında yenilikçi, yüksek kaliteli ve çeşitli model yelpazesiyle öne çıkan bir marka olan Samsung telefonların pilleri, kullanıma bağlı olarak zamanla bozulabilir. Samsung telefonlarda ayrıca uzun pil ömrü açısından Note serisinin başarısına yakın olan S serisi de bulunur.

Samsung pilleri çoğunlukla şarj süresi açısından başarılı olsa da, özellikle aktif kullanımda belirli bir süre sonra değiştirilmeleri gerekir. Çünkü akıllı telefonlar için iyi pil performansı çok önemlidir. Samsung batarya uzun süreli kullanımdan dolayı performans kaybetmesi durumunda sorununu çözmenin bir başka yolu da telefonunuzun pilini kalibre etmektir.

Samsung Bataryaları Neden Değiştirilir?

Samsung cep telefonlarının pil ömrü zamanla azalır. Pil ömrünün bitmesi telefonların arızalanmasına neden olur. Samsung batarya değiştirme önemi ise sağlıksız pilin sürekli kullanımı telefonun performansını düşürür. Düşük telefon performansı nedeniyle işlemler daha uzun sürer. Uygulamaların açılması daha uzun sürer. Hatta sağlıksız piller zamanla şişmeye başlar. Bu şişme patlama gibi kazalara neden olabilir.

Batarya genişlemesi ve patlaması nedeniyle yangınlar çıkabilir ve bu olayın son durumunda yaralanmalar ve ölümler meydana gelebilir. Bu nedenle ilk günkü gibi çalışmayan pillerin değiştirilmesi gerekir. Cep telefonunuzu güvenle kullanabildiğinizden emin olmak istiyorsanız, pilinin şiştiğini fark ederseniz servislere başvuru yaparak değiştirebilirsiniz. Pil değişimi sırasında telefon verilerini silmez. Değişiklikten sonra verilerinize aynı şekilde erişebilirsiniz.

Samsung Pilinin Sağlığı Nasıl Anlaşılır?

Samsung batarya sağlığı durumunu kişilerin kendi kendine öğrenmesi mümkündür. Telefonunuzun pilinin durumunu öğrenerek pil değiştirme zamanının gelip gelmediğini belirleyebilirsiniz. Samsung batarya durumunu telefon ayarları bölümünden kontrol edebilirsiniz. Pil kapasitesinin altında olduğunu görürseniz, değiştirilmesi gerektiğini anlayacaksınız.

Cep telefonunuzun ayarlarından pil durumunu kontrol edemiyorsanız Google Play Store’dan Battery Doctor ve Accubattery gibi uygulamaları telefonunuza indirerek pil durumunu kontrol edebilirsiniz. Pil sağlığını öğrenerek telefonunuzu ve pilinizi kullanırken çeşitli önlemler alabilir veya pil ömrünü uzatabilirsiniz. Son durumda bataryayı tamamen değiştirmek de bir seçenektir.

Samsung Batarya Değişim Ücretleri Ne Kadar?

Tüm Samsung cep telefonu modelleri için pil değiştirme hizmeti bulunur. Bu nedenle, Samsung yedek batarya fiyatı modele göre değişebilir. Servis telefon numaralarını kullanarak pil değişimi gerektiren cihazınız için net fiyatları öğrenebilirsiniz. Ayrıca teknik servislere giderek fiyat bilgisi de alabilirsiniz.

Orijinal bataryaların fiyatları daha yüksek olmakla birlikte uygun fiyatlı bataryalar da mevcuttur. Fakat telefon sağlığınız ve uzun ömürlü batarya kullanımı için önerilen kaliteli ve sertifikalı batarya satın alımıdır.

Pil Sağlığı Nasıl İyileştirilir?

Farklı Samsung cep telefonu modelleri kullanıyorsanız, pilin durumunu iyileştirerek telefonun ömrünü uzatabilirsiniz. Pilin durumunu aşağıdaki yollarla iyileştirebilirsiniz;

Telefonunuzda gereksiz uygulamaların çalışmasını engelleyebilirsiniz. Cep telefonu ekranının parlaklığını azaltabilirsiniz. Konum bilginizi kapatabilirsiniz. Telefonlarınızda kullandığınız uygulamaların otomatik olarak güncellenmesini engelleyebilirsiniz. Cep telefonunu kullanmıyorsanız, otomatik kilidin kısa bir süreliğine etkinleştirildiğinden emin olunuz. Pil performansını korumak için bunu Samsung cihazlarınızın ayarlar bölümünde yapabilirsiniz.

Ayarlar bölümünde pil ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz tüm işlemleri görebilir ve etkinleştirebilirsiniz. Ancak pil kullanımına dikkat ederek ömrünün artmasını sağlamak mümkündür. Samsung cep telefonunuzun pilini daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, interneti kullanmadığınız zamanlarda mobil veri ve Wi-Fi bağlantılarını kapatmalısınız. Böylece telefonunuzun pili kısa sürede bitmeyecektir. Telefonunuzun ekranında dinamik duvar kağıtları kullanıyorsanız, bu duvar kağıtlarını kaldırmalısınız.

Pil bu kağıtlara daha fazla enerji harcadığı için ömrü kısalıyor. Ayrıca, pilinizin ömrünü uzatan işlevleri kendi alanınızdaki servis uzmanlarına yaptırabilirsiniz. Pil değiştirme ve uzun süreli kullanım hakkında bilgi için Samsung Destek numaralarını arayabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar