Samsung Telefonlarda Batarya Kalibrasyonu Nasıl Sağlanır?

Samsung pil kalibrasyonu ihtiyacı, diğer telefon ve tabletlerde olduğu gibi uzun süre kullanılan cihazlarda yaşanan pil sorunları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Pil aniden sıfırlanıyorsa veya şarj oluyorsa, şarj oluyor gibi görünse de şarj olmuyorsa, yüzde 100 dolu gibi görünse de telefon aniden kapanıyorsa veya belirli bir yüzdeye ulaştığında pilin bittiğini gösteriyorsa telefonunuzda batarya problemi var demektir.

İyi pil performansı, günümüzde akıllı telefonlar için bir zorunluluktur. Samsung pil kalibrasyonu sayesinde cihazınızdaki pil sorununu giderebilir ve geri yükleyebilirsiniz. Samsung batarya kalibrasyon için yapmanız gerekenler yazımızın devamında yer almaktadır.

Samsung Telefonlarda Batarya Kalibrasyonu

Akıllı telefonların gücünü aldığı piller, kullanıldıkça zamanla performanslarını kaybetmeye başlar. Bu durum şarj süresinin uzaması, şarj ömrünün kısalması veya şarj olurken yanlış değerler vererek kısa süreli kapanmalar şeklinde kendini göstermektedir. Pil sorunlarını gidermenin yolu pili kalibre etmektir. Samsung telefon pilini özel bir uygulama ile kalibre etmek mümkündür. Bu uygulama ile pilin voltajını ölçebilir ve pilin kalan yüzdesini hesaplayabilirsiniz.

Samsung pil kalibrasyonu, kullanıcıların pil performansını artırmak için kendilerinin yapabileceği bir işlemdir. Samsung pil kalibrasyon adımları;

  • Öncelikle Samsung telefonun arama ekranı açınız.
  • Ekranda *#0228# tuşlayın ve bu tuş ile kalibrasyon menüsüne girişi yapınız.
  • Kalibrasyon menüsü altındaki Hızlı Başlat düğmesine tıklayınız.
  • Sonra ekran bir süre kararıyor ve geri geliyor. Ekran geri geldiğinde kilit ekranına gidiniz.
  • Yapılması gereken tek şey telefonun kilidini açmak ve şarj seviyesini kontrol etmektir. Şarj seviyesinde olumlu veya olumsuz bir değişiklik varsa bu adımları tekrarlamak gerekir. Şarj seviyesindeki artı veya eksi sabitlenene kadar bu işleme devam etmek gerekir.

Samsung Pil Kalibrasyonu Ne Zaman Yapılır?

Samsung batarya kalibrasyonu ne zaman yapılmalı sorusunun cevabı için, bataryanızda olağan dışı performans belirtileri görmeye başladıktan sonra diyebiliriz. İlk belirtilerden biri ise, cihazın pili yanlış okumaya başlaması olabilir. Telefonunuz %45 tam şarj gösteriyor ancak aniden yüzde 5’e düşüyorsa, kalibrasyon zamanı gelmiş demektir. Telefonları bozuk pille kullanmak oldukça zordur. Çünkü hiç beklemediğiniz bir anda kapanma ihtimali vardır.

%100 dolu bir samsung batarya çok kısa bir kullanımdan sonra yüzde 20’ye düşer ise, pilin kalibre edilmesi gereklidir. Samsung telefon pil seviyesi ve telefon kullanımı uyuşmuyorsa, kalibrasyonu yapmanız cihazınızı sağlıklı kullanabilmeniz için oldukça önemlidir.

 Rootlu Samsung Telefonlarda Batarya Kalibrasyon Yöntemi

  • Pil Kalibrasyonu uygulamasını telefonunuza indiriniz.
  • Cihaz tamamen kapanana kadar Samsung telefonunuzun pilini tüketiniz.
  • Kapalı telefonunuz kısa bir süreliğine de olsa açılıp kapanıyorsa, telefon kapanana kadar pili tekrar boşaltınız.
  • Samsung telefonunuzu tamamen boş bir pille, orijinal şarj adaptörüyle, hiç açmadan yüzde 100 dolana kadar şarj ediniz ve pil yüzde 100’e ulaştıktan sonra şarj adaptörünü çıkarınız.
  • Pil göstergesi yüzde 100’e ulaştığında, şarj cihazının bağlantısını kesin ve telefonu kapatıp tekrar açın ve yeniden başlatınız.
  • Şarj seviyesi yüzde 100 olduğunda, şarjı kesmeden 1 saat bu şekilde bırakınız.
  • 1 saat sonra cihazı fişten çekin ve pili tamamen bitene kadar kullanınız.
  • Tüm bu adımları, yani 2. adımdan 7. adıma kadar tekrar ederek telefonunuzu şarj ediniz.
  • Cihazı yeniden başlatın ve ardından Pil Kalibrasyonu uygulamasını başlatınız.
  • Pil Kalibrasyonu uygulamasının ana ekranında Kalibre Et bölümüne gidiniz ve pilinizle ilgili bilgileri kolay bir şekilde göreceksiniz.
  • Bu aşamada cihazınız zaten tam şarjlı olduğu için uygulamada şarj oranını “%100” olarak göreceksiniz. Ekrandaki kalibrasyonu başlat düğmesine dokununuz.

“Kalibrasyon başarılı! Telefonunuzun fişini çekin!” metni gördüğünüzde, metni kapatmak için “Tamam”a tıklayın ve ardından uygulamadan çıkınız.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar