Robot Süpürge Nasıl Çalışır?

Merhaba sevgili okurlar, bu yazımızda robot süpürge nasıl çalışır, robot süpürgenin pili nasıl değiştirilir konularına değineceğiz. Hemen hemen bütün evlere girmiş olan çevre ürünlerinden olan robot süpürge evimizin temizliğinde bizlere yardımcı olmaktadır. Gerek yer kaplamaması gerek yorgun olduğumuz günlerde evi bizim yerimize süpürmesi büyük bir avantaj sağlıyor.

Robot Süpürge Çalışma Şekli

Robot süpürgeler zeminleri otomatik olarak temizlemenin yanı sıra mobilya ve diğer nesnelere çarpmasını önlemek için ön ve alt taraflarında lazerler ve bazı durumlarda yerleşik kamera sistemleri bulunuyor. Ayrıca merdiven gibi boşluklardan düşmemek için de zemin tarayıcı sensörü bulunuyor. Son zamanlarda üretilen bazı robot süpürgelerde, süpürgenin dışında paspas yapabilmesi için su haznesi de bulunmaktadır.

Otomatik çalışma özellikleri sayesinde robot süpürge çeşitleri dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. Bu ürünler özellikle geniş alan temizliğinde zaman kazandırıyor. Farklı yüzeylerde temizlik işlerinde verimliliği arttırıyor ve bununla birlikte robot süpürge ile henüz tanışmamış geniş bir kullanıcı kitlesi de vardır.

Akıllı robot süpürgeler şarj edilebilir piller ile çalışırlar. Bazıları bağlantı istasyonlarıyla birlikte satılır ve pil seviyeleri kritik derecede düştüğünde yeniden şarj olmak için istasyona geri döner. Böylece onları şarj etmeyi hatırlamanıza gerek kalmaz. Bu yüzden robot süpürgelerde kullanılan batarya önemlidir.

Şarjı yeterli az durumdaysa pil düzeyi kritik noktaya geldiğinde temizliği kendisi yarım bırakır ve şarj olmak için şarj ünitesine bağlanıyor. İşin güzel tarafı ise, bütün bunlar yaşanırken biz hiçbir şeye müdahale etmiyoruz.

İşlerin belli bir programda yapıldığından emin olmak istiyorsak, temizliğin ne zaman yapılmasını istediğimize göre program ayarlayabiliyoruz. Dışarıdan eve gelirken sürpriz bir misafirimizin de gelecek olması, evin temiz olup olmaması konusunda endişe yaşamamıza neden olabiliyor.

Böyle bir durumda hemen akıllı telefonumuzdan girip robot süpürgemizi çalıştırabiliyoruz. Biz eve gelene kadar o da temizliği bitirmiş oluyor. Ayrıca haftanın belli günleri kendi belirleyeceğimiz saat dilimlerinde evin temizlenmesini de sağlayabiliyoruz. Bunun için program ayarı yapıyoruz. Günleri ve saatleri belirliyoruz. Hatta istersek bazı odaların temizlenmesini bazılarına ise girilmesini engelleyebiliyoruz. Bu özellikleri, yoğun çalışan insanlar için oldukça fayda sağlıyor.

Robot Süpürge Bataryası ve Değişimi

Robot süpürgeniz de akıllı telefonlar gibi şarj edilebilir bir bataryaya sahiptir. Robot süpürgenin kullanıldığı alan, kullanım sıklığı ve şarj etme şekli her eşyanın tabiatında olduğu gibi robot süpürgenin performansını düşürmektedir.

Robot süpürgenizin bataryasını da kendiniz rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Pil haznesini açarak bataryanın entegreye bağlanan klipsini çıkartarak eski bataryanızı yerinden çıkartıp yeni aldığınız ve robot süpürgenizin ömrüne ömür katacak ilk günkü gibi çalışmasını sağlayacak yeni bataryanızı takabilirsiniz.

Robot Süpürgelerde Batarya Seçimi

Aynı akıllı telefonlarda olduğu gibi robot süpürgeler de farklı modellerden oluşmaktadır. Her farklı model farklı batarya türü demektedir. Robot süpürgenizin modeline uygun doğru bataryayı seçmeniz son derece önemlidir. Hatalı batarya kullanımı artık robot süpürgenize elveda demenize sebep olur.

Xiaomi marka robot süpürgelerden örnek verecek olursak Mop Pro, Mop Pro 2, Essential, Lydstro gibi modelleri vardır. İsmi aynı da olmasa Mop Pro ve Mop Pro 2 ürünlerinin bataryası birbiriyle uyumlu değildir. Aman bir şey olmaz Mop pro cihazınız için kampanya var ve daha ucuz diye Mop Pro 2 modelinin bataryasını taktığınızda cihazınızın bozulmasına katkı vermiş ve bir daha kullanamamanıza sebep olursunuz.

Ayrıca taklit ürünlerden sakınınız. Cihazınızın uzun ömürlü olması için orijinal ürünleri tercih etmenizde her zaman fayda vardır. Burada artık bu yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarım robot süpürgeler hakkında sizin içinizi ferahlatacak bilgileri sağlayabilmişimdir.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar