iPhone İyileştirilmiş Şarj Özelliği Nedir?

Merhaba sevgili okurlar, bu yazımızda sizlerle iPhone iyileştirilmiş şarj özelliği nedir, ne işe yarar konusuna değineceğiz.

Çağımızda akıllı telefonlarımız kimi zaman bir banka kimi zaman bir televizyon kimi zaman ise oyun konsolu olduğundan artık telefonsuz bir anımızı bile düşünemez olduk. Bu durumda bizi en kritik durum olan şarj süresine getiriyor. iPhone iyileştirilmiş şarj özelliği açık mı yoksa kapalı olmalı sorunuza bir yanıt bulabilirsiniz.

İyileştirilmiş Pil Şarjı Özelliği Nasıl Çalışır?

Apple’ın iOS 13 yazılımıyla kullanıcılarına sunmaya başladığı “İyileştirilmiş Pil Şarj Özelliği” temelde cihazın tam dolu olarak uzun süre şarjda kalmasını bitirmeyi amaçlayan bir geliştirmedir. %100 şarjda iken sürekli olarak cihazın şarja takılı kalması pil ömrünü azaltan temel etkenlerden biridir.

Telefona tam olarak ihtiyacınız olacağı zamanı hesaplamaya çalışarak, telefonu elinize almadan önce %100 olarak dolu olmasını sağlıyor. Böylelikle de iPhone %80’e kadar şarj ediliyor ve şarjı kesiyor. Kalan dolum için sizin iPhone’a ihtiyacınız olan zamanı ayarlamaya çalışıyor.

iPhone İyileştirilmiş Pil Şarjı Özelliği Açık Olmalı Mı?

İyileştirilmiş pil şarjı özelliğinin açık olup olmaması tamamen kullanım alışkanlıklarınızla ilişkili olup ihtiyaçlarınıza göre belirlemeniz gereken bir durumdur. İyileştirilmiş pil şarjı özelliğiyle telefonunuzun daha yavaş şarj olacağını ve şarj alışkanlığınıza göre %80 seviyeye geldiğinde şarj etmeyi keseceğini göz ardı etmemelisiniz. Eğer telefonunuzun hızlı şarj olmasını ve %100 seviyeye rahat ulaşmasını istiyorsanız iyileştirilmiş pil şarjı özelliğiniz kapalı olmalıdır.

Batarya ömrünü uzatmak ve mümkün olduğunca uzun seneler bataryanızı kullanmak istiyorsanız iyileştirilmiş pil şarjı özelliği buna katkı sağlayacağı için açık kalmalıdır. Hız mı yoksa uzun pil ömrü mü? Zor bir tercih sizleri bekliyor 😊

İyileştirilmiş Pil Şarjı Özelliği Batarya Ömrünü Uzatmada Yeterli Mi?

İyileştirilmiş pil şarjı özelliği bataryanızın ömrünü uzatmak için tek başına yeterli değildir, önemli bir katkısı vardır ama yeterli değildir. Uzun batarya ömrü için şarj etme şeklinize dikkat etmelisiniz. Telefonunuzun mümkün olduğunca tek seferde şarj olmasına izin vermelisiniz. Sürekli şarja takıp çıkarmak batarya ömrünüzü ciddi şekilde kısaltır. Bu şarj şekli ile batarya yoğun bir baskıya maruz kalır ve pil hücreleri hızlı şekilde ölür.

Cihazınızın kullanmadığınız özelliklerinizi kapalı tutmalısınız. Bluetooth açıksa cihazınız sürekli bluetooth bağlantısı arar ve ekstra şarjınızı harcar. Eğer bluetooth bağlantısı kurmuyorsanız ve bluetooth bağlantılı bir cihaz (akıllı saat, kulaklık gibi) kullanmıyorsanız bluetooth bağlantınız kapatarak hem şarj sürenize hem de pil ömrüne katkı sağlarsınız.  Bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.

Orijinal ya da lisanlı şarj ürünleri kullanmalısınız. Orijinal adı altında satılan yan sanayi şarj ürünleri önce bataryanızın şişmesine sebep olur ve sonra hiç istenilmeyen bir hasar olan şarj entegresine zarar verebilir. Şarj entegre arızası ana kartınızda bir sorun yaratırsa telefonunuzdan olursunuz.

Ve en önemlisi olan kaliteli bir batarya kullanmalısınız. Kaliteli batarya ve lisanslı şarj ürünleri için Rova Bilişim’in ürünlerini tavsiye ederiz. Gözünüz arkada kalmadan telefonunuzu güvenle kullanmaya devam edersiniz.

İyileştirilmiş Pil Şarjı Özelliği Nasıl Açılır ve Kapatılır?

iPhone iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini açmak veya kapatmak istiyorsanız aşağıda belirteceğim adımları takip edebilirsiniz.

  • iPhone cihazınızın iOS 13 ve üstü işletim sürümünde olmalıdır. Apple, bu özelliği iOS 13 ve üstü işletim sistemlerine sundu.
  • iPhone’unuzun Ayarlar menüsünü gidiniz.
  • Pil ve Pil Sağlığı menülerini giriniz.
  • Eğer bu menüyü bulamadıysanız Ayarlar menüsünün üst kısmında yer alan arama çubuğuna İyileştirilmiş Pil Şarjı yazarak da bulabilirsiniz.
  • İyileştirilmiş Pil Şarjı seçeneğini artık aktif hale getirebilirsiniz.
  • Daha sonra cihazınız, özelliği aktif hale getirecek ve şarj etme alışkanlıklarınızı takip etmeye başlayacak.
  • Aynı işlemleri takip ederek iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini kapatabilirsiniz.

Eğer tüm bunları yaptınız fakat iyileştirilmiş pil şarjı aktif hale gelmiyorsa konum ayarlarına izin vermeniz gerekiyor. Bunun sebebi cihazın daha sık zaman geçirdiğiniz yerlerde bu özelliği kullanıyor olmasıdır.

Gerekli konum izinlerini vermek için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Ayarlar menüsüne giriniz.
  • Gizlilik ayarları
  • Gizlilik seçenekleri arasından konum servislerine giriniz.
  • Konum servisleri içinde sistem servislerine giriniz
  • Önemli Konumlar seçeneğine tıklayın.

Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza umarım iPhone iyileştirilmiş pil şarjı özelliği nedir sorunuzun yanıtını verebilmiş ve iyileştirilmiş pil şarjını açıp veya kapatma konusundaki fikrinize bir katkı sağlayabilmişimdir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar