Akıllı Telefonda Olması Gereken Uygulamalar

Merhaba sevgili okurlar, bugün ki yazımızda akıllı telefonda olması gereken uygulamalara değineceğiz. Akıllı telefonlarımızla günümüzde her işlemi yapabildiğimiz için bizim için büyük önem teşkil ediyorlar. Kimi zaman bankamız, kimi zaman bilgisayarımız, kimi zaman stres attığımız oyun konsollarımız oluyor. Hal böyle olunca tabir-i caizse elimiz ayağımız oluyorlar.

Whatsapp, internet bankacılığı, Instagram, Facebook gibi uygulamalar standart her akıllı telefonda yüklüdür. Bu sefer bu uygulamaların dışına çıkıp farklı önerilerimiz olacaktır.

En Çok Kullanılan Uygulama Ne?

2022 yılında yapılan araştırmaya göre 2004 yılında hayatımıza giren ve telefonlarımızın artık klasikleşen uygulaması olan Facebook en çok kullanılan uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Facebook bünyesine Instagram, Whatsapp gibi dev uygulamaları bünyesine katarak yoluna devam etmektedir.

Dünyada Facebook Kullanan Kaç Kişi Var?

Son yapılan ölçümlere dünyada Facebook kullanan 1 milyar 350 milyon kişi bulunmaktadır. Artık gelelim önereceğimiz yeni uygulamalara;

Halide

Apple ve Twitterin eski çalışanları tarafından yapılan Halide uygulması; Işık, odaklanma, iso kontrolü, jpeg ve Raw çekimi, Shutter kontrolü gibi profesyonellerin sık sık ihtiyaç duyduğu özellikler Halide uygulamasındadır.

Yeni akıllı telefonların zaten kameraları başlı başına adeta fotoğraf makinesiyken bir de Halide gibi uygulamaların kullanıma sunulması insanları fotoğrafçılığa özendiriyor da değil. Halide şu an sadece iPhone için bulunuyor fakat yakında Android telefonlar için de gelecektir.

Fenix

Fenix uygulaması, Twitter’den sıkılmış ya da sadece Twitter’e mahkûm olmak istemeyen kullanıcılar için biçilmiş kaftandır. Fenix uygulaması şu an için sadece Android telefonların kullanımına açıktır. Umarız kısa zaman içerisinde iPhone telefonlar içinde Fenix uygulaması gelir.

Upflix

Upflix adeta bir Netflix Kütüphanesi gibi olup yaptığı puanlamalarla birlikte izlemekten keyif alacağınız içerikleri belirlemekte size yakın arkadaş olacaktır. Yeni bir şey keşfetmek istiyorsanız Upflix, mükemmel içeriği bulmak için harika bir uygulama olarak öne çıkıyor. Upflix hem iPhone hem de Android telefonlarda kullanılabiliniyor.

Universal Copy

Metin kopyalama izni vermeyen uygulamalardan ya da sitelerden Universal Copy sayesinde istediğiniz uygulamaları kopyalayabilirsiniz.

Insta Swap

Başka bir görüntü uygulaması olan ve Instagram odaklı bir uygulama Insta Swap panoramik fotoğraflarınızı kesintisiz olarak kırpmanıza olanak sağlar. Böylece Instagram galeri sayfaları arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu yol tam panoramanın tek bir görüntüye gönderilmesinin en kolay yoludur.

Noise

Eğer müziğe en azından amatör olarak da gönül verdiyseniz Noise uygulaması tam size göre. Noise uygulamasıyla elektronik düzenlemeler yapabilirsiniz.

Microsoft Swift Keybord

Gün içerisinde sosyal medya, not alma ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden sık sık yazı yazmaktayız. Bu sebeple klavyenin bize sunduğu özellikler ve ara yüz oldukça önemli hale geldi. Kelime tahmini ve sürükleyerek yazma gibi çeşitli özelliklere sahip olan Microsoft Swiftkey Keyboard, kullanıcıların rahat bir şekilde yazı yazmasına imkân tanıyarak işlerimizi kolaylaştırmış oluyor.

Proton VPN

Proton VPN, akıllı telefon kullanıcıların internette özgün olarak gezinebilmesini sağlar. Halka açık Wi-Fi ağlarına bağlanıyorsanız, VPN uygulamaları sayesinde bilgilerinizin güvenliğini koruyabilirsiniz. Uygulamanın ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunmaktadır.

Ücretsiz sürümde 1273 sunucu, orta hız ve bir adet VPN bağlantısı vardır. DNS sızıntısı önleme ve bağlantı kesici gibi çeşitli özelliklerin yer aldığı hizmet, çok güçlü şifreleme teknolojilerine sahiptir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar