iPhone Bataryası Ne Zaman Değiştirilmeli?

iPhone pilinizi ne zaman değiştireceğinizi mi merak ediyorsunuz? Telefonunuzu birkaç yıl kullanırsanız pili bitmeye başlayabilir. iPhone pilinizin değiştirilmesi gerekip gerekmediğini kontrol etmek için kılavuzumuzu okuyunuz. Pilinizin bitip bitmediğini ve bu konuda ne yapabileceğinizi öğrenmek oldukça kolaydır.

Tüm şarj edilebilir piller zamanla kapasitelerini kaybeder ve iPhone pili maalesef bir istisna değildir. Pilin zamanla daha sık şarj edilmesi gerekebilir, daha az şarj olabilir veya telefon beklenmedik bir şekilde kapanabilir. iPhone hakkında en çok konuşulan konulardan biri de batarya ömrüdür.

Apple İphone, pil ömrünü önceki yıllara göre iyileştirmiş olsa da, eski iPhone modellerinin kullanıcıları hala zayıf iPhone ömründen şikâyetçidir. Eski  bir iPhone pilini değiştirmek, pil ömrünü uzatmak için iyi bir çözüm olabilir.

iPhone Bataryasının Bittiğini Gösteren İşaretler Nelerdir?

Düşük pil mesajı görürseniz, telefonu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak şarj gücü düşebilir ve bazı küçük kararlılık sorunları olabilir. Cihazınızı iPhone Servis hizmeti veren yerlere götürdüğünüzde konu ile ilgili çok daha detaylı bilgiler size verilecektir.

iPhone telefonunuzun yeni bir pile ihtiyacı olabileceğini gösteren bazı işaretler için; normalden daha sönük arka ışık, düşük hoparlör sesi, kaydırma sırasında ekran titremesi, ortalama oyunlar bile daha yavaş çalışma, ekran donmaları, ani telefon kapanmaları ve daha uzun uygulama süreleri sayılabilir.

iPhone Bataryasını Ne Zaman Değiştirmeniz Gerekir?

Her iPhone batarya ortalama 500 şarj döngüsünden sonra maksimum performansını kaybeder. Bu telefonu 500 kez %100 şarj ettiğiniz anlamına gelir. Apple’a göre bu süreden sonra telefonunuzun pili %85 kapasiteye düşecek. Yani pili yüzde 100’e kadar şarj etseniz bile telefon ilk günkü kadar değil, sadece  yüzde 85’e kadar şarj olabiliyor duruma gelecektir. Bu süreçten sonra pil ömründen memnun değilseniz, bataryayı değiştirmek tek çözüm olarak gösterilir.

IOS 12 ile gelen bir özellik sayesinde, telefonunuzun ayarlarına girip Pil’i seçtiğinizde Pil Sağlığı bölümünü görebilirsiniz. Burada gösterilen seçenekler, iPhone’unuzun maksimum kapasitesinde ne kadar pil kaldığını size söyleyecektir.

Bu sayı yüzde 85’in altına düştüyse telefonunuzu en yakın Apple servis merkezine götürmenizde fayda vardır. Ancak bu sayının yüzde 85’in altında olması, kendinizi rahatsız hissetseniz bile servise götürmeniz gerektiği anlamına gelmez. Telefon aniden kapanmadığı ve pil ömründe herhangi bir sorun olmadığı sürece iPhone pilini bir süreliğine daha kullanabilirsiniz. Bu sayı yüzde 85’i geçtiği halde pil sağlığı sorunları yaşıyorsanız Apple Destek üzerinden sorunun nedenini bulabilir ve teknik destek alabilirsiniz.

iPhone Bataryasının Ömrünün Bittiğini Anlamak İçin Basamaklar

iPhone pili ömrü için, bitmek üzere olduğunu nasıl anlayacağınızı kontrol edebilmenizi sağlayan aşağıdaki adımları izleyin

  • iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasını açın.
  • “Pil” öğesini seçin.
  • “Pil sağlığı”na dokunun.
  • Pil Sağlığı ekranında iki pil sağlığı göstergesi göreceksiniz: “Maksimum Kapasite” ve “Pik Performans”.

Bu adımları izleyerek bataryanızın durumunu ve pil sağlığını kontrol edebilirsiniz.

İphone Pil Ömrü 80’in Altına Düşerse Ne Olur?

Maksimum kapasite oranı altına düştüğünde, iPhone pilinin durumu ciddi şekilde bozuluyor demektir. Bu durumda telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak performans sorunları veya kapanma yaşarsınız. Bitmiş bir iPhone pilini değiştirmek, telefonunuzu korur. Pil ömrünü en üst düzeye çıkarmanız telefonunuz için en sağlıklısıdır. Pilinizin mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını istiyorsanız aşağıdaki önerileri deneyin:

  • Konum servislerini kapatın.
  • Arka plan uygulamalarını devre dışı bırakın.
  • Otomatik parlaklığının etkinleştirildiğinden emin olun.
  • İnternet bağlantısına ihtiyacınız olmadığında Wi-Fi’yi kapatın.

Yaşlanma sürecindeki tek faktör iPhone pil şarjlarının sayısı değildir. Pili sıcak bir ortamda şarj etmek veya şarjı uzun süre sıcak bir ortamda bırakmak da pilin durumunu ciddi şekilde etkileyebilir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar