IOS 16 Şarj Hızlı Bitiyor Ne Yapmalıyım?

iPhone kullanıcıları tarafından telefonun her ne kadar iyi yanları olsa da kötü yanları arasında şarjının çok hızlı bittiği konuşulmaktadır. Her yeni güncelleme ile birlikte bu sorun düzeltilmeye çalışılsa da bu durum her zaman düzelemeyebiliyor. Telefonun günlük kullanımından ya da diğer etkenlerden kaynaklanan bazı sorunları bu probleme yol açabiliyor. IOS 16 şarj hızlı bitiyor diyenler arasındaysanız aşağıdaki maddeleri dikkate alarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Hızlı Şarj Bitme Sorunu Nasıl Çözülür?

  • Telefon Şarjda İken Kullanmayın: Herkes tarafından verilen fakat yerine getirilmeyen bu durum aslında cep telefonları için oldukça önemli olan bir konudur. Yalnızca iPhone cihazlarında değil diğer tüm marka cep telefonlarında telefon şarjda iken kullanılmamalıdır. Çünkü bu durum batarya ömrünü kısaltır. Bu da yavaş şarj olmaya ya da şarjın çok hızlı bitmesine neden olur.
  • Çok Sık Oyun Oynamayın: Özellikle iPhone ürünleri oyun telefonları olarak yer almaz. Daha çok günlük kullanım ve fotoğrafçılık alanında tercih edilen bir telefondur kısacası bu alanda gelişmiştir. Bu yüzden iOS sürümlerinde çok fazla oyun oynamak telefona sorun yaratabilir.
  • Yine de oyun oynamayı seven bir kişiliğe sahipseniz iPhone ya da diğer markaların oyun oynayabileceğiniz telefonlarını kullanmanızda fayda vardır.
  • Sahte Ürünler Kullanmayın: iPhone kullanıcılarının bilmesi gereken en önemli özelliklerden bir tanesi orijinal ürünleri kullanmak olacaktır. Çünkü iPhone telefonlar yalnızca orijinal ürünleri kaldırabilir. Sahte ürünler bataryasını bozarak telefonun kullanımın ömrünü çok fazla azaltır. Bu da iOS 16 şarj sorunları yaşamanızı sağlar.
  • Ekran Parlaklığı ve Arka Planda Çalışan Uygulamalar: Ekran parlaklığının en yüksek seviyede olması ve arka planda birçok uygulamanın çalışıyor olması da şarjınızın hızlı bitmesine sebep olur. Bu yüzden mümkün olduğunca orta seviyede ekran parlaklığı açık tutulmalı ve kullanmadığımız uygulamaları arka planda çalıştırmamalısınız.
  • Blueetoth ve Açık Olan Diğer Verileri Kapatın: IOS 16 şarj sorunları nasıl çözülür sorusunun cevabını merak ediyorsanız birden fazla verinin açık olmasına izin vermeyin. Örneğin Bluetooth, mobil veri, Wi-Fi, AirDrop gibi farklı bağlanma sistemlerinin sürekli açık olması telefonunuzun şarjının çok hızlı bitmesine sebep olacaktır. Bu yüzden mümkün olduğunca yalnızca kullandığınız verileri açık tutun.
  • Kullandığınız Uygulamalarda Şarj Bitirebilir: Kullandığınız uygulamalar büyüklüğüne göre çok hızlı şarj yiyebilir. Örneğin cep Telefonunuzda büyük oranda yer kaplayan uygulamalar en çok şarj bitiren uygulamalardır. Hangi uygulamanın daha büyük boyutta olduğunu bakmak için ayarlar kısmından göz atabilirsiniz.

Diğer Telefon Sorunları ve Güncellemeler

  • Diğer Telefon Sorunları: Bu sebepler dışında da telefonunuzun şarjı çok çabuk bitebilir. Örneğin bataryanız arızalıysa çok hızlı şarj bitirebilir. Bu yüzden anlayamadığımız şekilde şarjınız çabuk bitiyorsa bir tamirciye vermeniz önerilmektedir.
  • Güncellemeler: Her ne kadar kulağa mantıklı gibi görünmese de özellikle iOS güncellemeleri düzenli olarak yapılmalıdır. Çünkü bu güncellemeler telefonun işlemcisini ve diğer bütün etkenlerinde arıza yaratabilir ve iOS16 güncelleme sorunları

Tüm bu problemlerin dışında cep telefonunuzu uzun süre boyunca kullanmışsanız ve eski bir modelse yeni sürümü kaldırmayabilir. Çünkü uzun süre kullanılan cep telefonlarında batarya gücü düşer ve bu tür şarj sorunlarına yol açar. Bu ve bunun gibi sorunları aşmak için model yükseltmesi yapmak gerekebilir.

Ayrıca cep telefonunuzda iphone güçlendirilmiş batarya kullanılarak da bu tür şarj sorunlarını çözebilirsiniz. Güçlendirilmiş bataryalar telefonun batarya ömrünü uzatarak diğer ürünlerden daha uzun ömürlüdür. Bu yüzden bu tür sorunları güçlendirilmiş batarya sistemiyle yaşamazsınız.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar