Cihaz Yavaş Şarj Oluyor Uyarısı

Cep telefonu insanların günlük hayatta sıklıkla kullandığı cihazlardır. Özellikle son zamanlarda oldukça trend olmuş ne gün geçtikçe cep telefonuna sahip olan insan sayısı artmıştır. Geçmişte çok fazla kullanılmayan cep telefonları günümüzde oldukça popüler olmuştur.

Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi cep telefonu ile her şeyi yapabilmekten kaynaklanır. Tek tuşla her yere erişebilme özelliğine sahip olan cep telefonları oldukça sevilmektedir. Günümüzde herkesin elinde cep telefona rastlamak mümkündür.

Cep Telefonu Şarj Sorunları

Her teknolojik cihazda olduğu gibi cep telefonlarında da kimi zaman bazı arızalar olabilir. Telefonun sesi dışarı çıkmayabilir, tuşları basmayabilir. Günümüzde en çok karşılaşılan ve büyük sorun olan şarj sorunu birçok telefonda gözlemlenmektedir. Iphone ve Android kullanıcıları fark etmeksizin cep telefonu yavaş şarj sorunu birçok kişi tarafından yaşanmaktadır.

Özellikle bu durum, cihaza şarj kablosu takıldığında yavaş yavaş uyarısı ile kendini belli eder. Normal sağlam bir telefonda bu yazı çıkmaz. Yavaş şarj olan cep telefonunun sorunları herkeste aynı olmayabilir. Bu durumda panik olmamak ve telefonun ana sorun kaynağına yönelmek en doğrusu olacaktır.

Yavaş Şarj Sorunu Neden Olur?

  • Kablonuzu Değiştirin: Cep telefonunuzda ki yavaşşarj uyarısı ile karşılaşmanızın en çok rastlanılan sebeplerinden bir tanesi telefon şarj kablosu olarak bilinir. Eğer ki bu sorunu yaşıyorsanız önce şarj kablonuzu değiştirerek yeniden deneyin.
  • Şarj Başlığı Değişimi: Şarj kablosu kadar şarj başlığı da oldukça önemlidir. Arızalı bir şarj başlığı yavaş şarj etmenizi sağlayabilir. Kablonuzu değiştirmenize rağmen yine yavaş şarj uyarısı alıyorsanız başlık değişimini deneyin.
  • Orijinal Ürünler Kullanın: İlk iki maddeyi yerine getirmenize rağmen hala aynı uyarıyı alıyorsanız doğru ve orijinal ürünleri kullandığınızdan emin olun. Uygun fiyatlı diye satın aldığınız bozuk şarj cihazları da telefonunuzda bu uyarıya yol açabilir. 1. kalite ürünler olmasa bile mutlaka ikinci kalite ürünler satın alın. Orijinal ürünler kullanarak cihazyavaş şarj oluyor uyarısı ortadan kalkmaktadır.
  • Cep Telefonu Şarj Yerinizi Kontrol Edin: Cep telefonunu şarj giriş bölümünü kontrol edin. İçinde herhangi bir toz parçası ya da farklı bir ufak cisim görünüyorsa da şarj yerine tam oturmadığı için bu problem yaşanabilir.
  • Diğer Sorunlar: Bu problemi yaşamanızın tek elbette ki bunlarla sınırlandırılamaz. Telefonunuza yanlışlıkla su döküldüyse şarj giriş bölümüne girmiş olabilir. İstemeden ya da fark etmediğiniz bir sırada bazı toz parçaları girmiş olabilir ya da telefonunuz yere düştüyse de şarj giriş bölümünde bazı sorunlara yer açabilir. Bu ve bunun gibi farkında olmadan yaşadığınız sorunlar da buna sebep olabilir.

Sorun Çözülmediyse Telefoncuya ya da Garantiye Verin

Bütün bu maddeleri yerine getirmenize rağmen hala cep telefonunuz yavaş şarj uyarısı veriyorsa bu durumda en yakın tamirciye vermenizde fayda vardır. Yavaş şarj uyarısı düzeltme yolları denemenize rağmen eğer hala düzelmiyorsa mutlaka en yakın tamirciye vermelisiniz.

Günümüzde telefonlar oldukça sık kullanıldığı için en ufak bir problem büyük bir sorun gibi görülmektedir. Fakat büyük bir problem olarak görülmemeli ve kolay bir çözüm yolu olduğu bilinmelidir.

Sizler ileriye yönelik cep telefonu şarj sorunları yaşamamak için mutlaka kaliteli ve sertifikalı ürünler kullanın. Şu anda herhangi bir şarj sorunu yaşamıyor olsanız bile kalitesiz ürünler kullanmak cep telefonunuza zarar verir. Bu da kullanım ömrünü azaltır. Bu yüzden mutlaka kaliteli ürünler kullanmaya özen gösterin. Batarya değişimi yaparak da yavaş şarj uyarısını düzeltebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar