Akıllı Bileklik Kullanma Sebepleri

NEDEN AKILLI BİLEKLİK KULLANMALIYIZ?

Artık günümüzde hayatımıza giren çokça teknolojik ürünler çıkmaktadır. Bunların başında da giyilebilir teknoloji olan akıllı bileklikler gelmektedir. Sevgili okurlarımız bu yazımızda sizlere akıllı bileklik ve neden akıllı bileklik kullanmalıyız sorularınızı cevaplayarak sizlerde bir fikir oluşmasına katkı sunacağım.

Akıllı Bileklik Nedir?

Akıllı bileklik nabız ölçümü, kandaki oksijen miktarı ölçümü, adım ölçen, yaktığınız kaloriyi ölçen kısaca sağlık, spor ve iyileştirme süreçlerinde size destek veren giyilebilir teknoloji bir üründür.

Akıllı Bileklik Bize Nasıl Yardımcı Olur?

Attığımız adım sayısından harcadığımızı enerji (kalori) miktarını hesaplayan, nabız değerimizi, uyku düzenimizi ölçerek plan sunar ve attığımız adım sayısını hesaplayıp uygulama sayesinde akıllı telefonlarımıza aktarırlar. Akıllı bileklikler, günlük işlerimizi hem kaydeder hem de onları planlamamıza yardımcı olur.

Akıllı Bileklik Özellikleri Nedir?

Akıllı bilekliklerin genel olarak özelliklerini sıralayacak olursak;
Nabız ölçümü, kronometre, adım sayısı hesaplama, kalori hesaplama, uyku düzeni takibi, titreşimli alarm seçeneği, hatırlatma bildirimleri, gelen aramaları görüntüleme ve reddetme, bluetooth başlıca özellikleridir. Akıllı bilekliğin markasına ve modeline göre bu özelliklere ek özellikler gelebilmektedir.

Akıllı bileklikler sağlık ve spor takibi açısından da büyük bir avantaj sunuyor. Gelişmiş sensörleri sayesinde kalp atış hızınızı, kan basıncınızı, oksijen seviyenizi ve daha birçok sağlık verisini takip edebilir ve akıllı telefonunuza bu verileri kaydedebiliyor. Bu sayede günlük, haftalık, aylık ölçümlerinizi görerek kendi rutininizi belirlemenize, vücudunuzun nasıl tepki verdiğini anlayabilir ve kendi rutininizi belirlemenize yardımcı olur.

Aynı zamanda, aktivite izleme özelliğiyle günlük adım sayınızı, yakılan kalori miktarınızı ve hareket düzeninizi takip ederek daha aktif bir yaşam sürmenize yardımcı olur. Akıllı bileklikler aynı zamanda egzersiz takibi konusunda da oldukça faydalıdır.

Spor yaparken attığınız adımları, koştuğunuz mesafeyi, yaktığınız kaloriyi ve kalp atış hızınızı ölçerek egzersiz performansınızı takip etmenize yardımcı olur. Egzersiz verilerinizi analiz ederek hedeflerinizi belirlemeniz ve takip etmenize yardımcı olur.

Uykunuzu Takip Edin

Satışta olan pek çok akıllı bileklik modeli, uyku takibi desteği de vardır. Bu destekle birlikte gün içinde ne kadar uyuduğunuzu, bu uykunun ne kadarının derin ve ne kadarının hafif olduğunu, rem uykularınızın süresini öğrenme fırsatına sahip oluyorsunuz. Nabız takibi özelliği sayesinde de uyku sırasında nabzınızın nasıl bir hareket içinde olduğunu da görebiliyorsunuz.

Akıllı Bileklik Araç Kutusu

Akıllı bileklik ekranlarının büyümesi ile çeşit çeşit ekran büyüklerinden birini tercih edebilirsiniz. Ekranın büyümesiyle bir sürü uygulamanın kullanımı için de oldukça elverişli bir durum almış oldular.

Bu durumda akıllı saatiniz ile hava durumunu takip edebilir, hesap makinesi kullanabilir, ses kaydı alabilir, hatırlatma ve notlarınızı görüntüleyebilir, el feneri olarak kullanabilirsiniz ve hatta müziklerinizi bile yönetebilirsiniz. Uzaktan kontrol özelliği sayesinde akıllı telefonunuzun kamerasını kontrol ederek fotoğraf çekebilir veya video modunda videonuzu çekip duraklatabilirsiniz.

Akıllı Bileklik Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nedir?

Her ürünü seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar akıllı bileklik seçerken de vardır. Akıllı bileklik seçiminizde özellikle sahip olduğu sertifikaları inceleyin ve bu sertifikaların ne anlama geldiğini öğreniniz.

İnternet üzerinden sertifikaların özelliklerini öğrenmeniz beş dakikanızı bile almaz ama seçeceğiniz akıllı bileklik için son derece önemlidir. Örneğin sahip olduğu sertifika su geçirme özelliği sağlıyorsa kaç metreye kadar sağlar bunların hepsini öğrenebilirsiniz.

Aldığınız akıllı bilekliğin su geçirmez özelliği olsa da kullanma talimatlarına mutlaka bir göz atınız. Bu sizin iyiliğiniz için önemlidir. Çünkü akıllı bileklikle suya girdiğinizde düğmeleriyle oynadığınızda su geçirmez özelliğini bozmuş olur ve sıvı almasını sebep olursunuz.

Deniz kullanımına uygun mu değil mi? Denizde kullandıktan sonra tuzlu suyun yaratacağı korozyonu engellemek için tatlı (içme) suyuyla akıllı bilekliğinizi yıkamalısınız.
Alacağınız akıllı bilekliğin ortalama kullanım sürelerini ve şarj olma sürelerini de öğrenerek yanınıza alacağınız zaman şarj durumunu ayarlayarak yarı yolda kalmasınız.

Umarım bu yazımdan keyif almışsınızdır ve akıllı saatler hakkında naçizane fikir sahibi yapabilmişimdir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar