Akıllı Saat ve Akıllı Bileklik Arasındaki Farklar Nedir?

Merhaba sevgili okurlar. Bu yazımızda hayatımıza çok hızlı giren ve hemen uyum sağladığımız iki giyilebilir teknoloji ürünü olan akıllı saat ve özellikleri arasındaki farklar nedir bunlara değineceğiz. Her iki ürün de hayatımızı kolaylaştırma için sürekli gelişmekte ve özelliklerine özellik katmaktadır. Teknolojinin bu baş döndüren hızı ise akıllı ürünlerimiz için oldukça avantaj sağlamaktadır.

Akıllı Saat ile Akıllı Bileklik Arasındaki Fark Ne?

Akıllı saat ile akıllı bileklik arasındaki en önemli ve en temel fark ise birinden arama yapabilirken diğerinden sadece gelen çağrıyı görebiliyoruz. Akıllı saatimizde gelen aramaları görüntüleyebilir yanıtlayabilir ya da reddediliriz ve yanıtladığımız aramayı ise istersek saat üzerinden konuşarak sürdürebiliriz.

Bu durum akıllı saat kullanıcılarına önemli bir avantajı getiriyor. Bir şeyle meşgul iken uzağınızda olan akıllı telefonunuzu gidip almanıza gerek kalmadan direkt akıllı saatiniz üzerinden yanıtlayıp cevaplayabilirsiniz. Akıllı saat ile akıllı bileklik arasındaki farkı anlatabilmek için öncesinde akıllı saat nedir ve akıllı bileklik nedir sorusuna yanıt bulmalıyız.

Akıllı Saat Nedir?

Giyilebilir teknolojinin en popüler ürünlerinden biri olan akıllı saatler, klasik saat modellerine ek olarak birçok özelliği de içerisinde bulunduruyor. Akıllı telefonlarla eşleştirildiğinde telefonla yapılabilecek hemen her şey akıllı saatlerle de yapılabiliyor.

Akıllı saat ile neler yapılabilir diye düşündüğümüzde; gelen çağrıları ya da mesajları akıllı saatlerimizle cevaplayabilirken sosyal medya hesaplarımızdaki bildirimleri de görebiliyoruz. Böylece sürekli cep telefonlarımıza bakmak zorunda kalmıyoruz.

Akıllı saatlerin başka avantajlı özellikleri de bulunuyor. Özellikle de ara yüzünün kişiselleştirilmesi onları daha benzersiz kılıyor. Hal böyle olunca akıllı saat kullanımı çok fazla tercih edilmeye başladığı için klasik saat markaları da bunun gerisinde kalmak istememektedir. Yeni üretilen saat modellerinde kendi şık tasarımlarını akıllı saatlere uyarlayarak üretimlerine devam ediyorlar. Bu durum modayı yakından takip edenlerin de giyilebilir teknolojiden uzak kalmamış oluyor.

Akıllı Bileklik Nedir?

Akıllı bileklikler içerdiği özellikleri sebebiyle daha çok spor yapan kişileri hedef kitlesine alıyor. Kronometre, kalori takibi, adım sayar, alarm ve spor modu en çok kullanılan özellikleri arasında bulunmaktadır.

Bu özelliklerinin yanı sıra cep telefonunuza gelen çağrı ve mesaj gibi bildirimleri de akıllı bilekliğinizden görebilmektesiniz. Akıllı bileklikler daha çok kullanımı kolay teknolojik cihaz arayanların tercihleri arasında yer almaktadır.

Akıllı Saat Mi Daha İyi Yoksa Akıllı Bileklik Mi?

Bu sorunun net bir cevabı bulunmamaktadır. Kullanıcının ihtiyacını ve kullanım şekline göre değişkenlik göstermektedir. Mesela bir kullanıcı telefon elinde olmadan yani yaptığı işi yarıda bırakmadan görüşme yapmak istiyorsa akıllı saatin daha iyi olduğuna karar verip akıllı saati tercih ediyor.

Başka bir kullanıcı ise bildirim görsem yeter sadece spor odaklı olmak istiyorum diyorsa akıllı bilekliği tercih ederek akıllı bilekliğin daha iyi olduğuna karar veriyor. Yani ihtiyacınız ne ise en iyi ürün o dur.

Akıllı Saat ile Akıllı Bileklik Arasındaki Temel Farklar

• Tasarım
• Kullanım ve donanım imkanları
• Kullanım süresi
• Tek başına kullanma imkânı
• Şarj edilme süresi
• Şarj edilme şekli
• Fiyat

Akıllı saatin özellikleri oldukça çeşitli hizmetlerle karşımıza çıkıyor. Arama görüşmesinden SMS göndermeye kadar birçok destek sunan cihaz, sağlık ve spor alanlarında da çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Sağlık alanında kalori takibi, kandaki oksijen seviyesi ve stres seviyesi gibi detayları gösterirken; spor alanına geçtiğimizde burayı mesafe ölçer, rota takibi ve spor modları gibi destekler karşılıyor.

Akıllı bilekliklerde olduğu gibi, bu ürünlerde de genellikle su geçirmez özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Akıllı bileklik ise bünyesinde sağlık ve spor hizmeti barındırıyor. Alarmdan tutup müzik çalar kontrolüne kadar pek çok seçenek sunan akıllı bileklik; sağlığınız açısından kalp hızı ölçme, kalori takibi ve uyku monitörü gibi çeşitli hizmetler de bünyesinde yer alıyor. Spor ve aktivite tarafına baktığımızda spor modu, kronometre ve mesafe ölçer gibi özellikler bulunmaktadır.

Sonuç olarak baktığımızda akıllı saatin daha günlük kullanıma uygun olduğu, akıllı bilekliğin ise daha özel bir kısma kaydığını yani spor odaklı olduğunu söyleyebiliriz. Burada ikisinden birini satın alırken kendimize sormamız gereken soru, “ne için kullanacağım?” sorusudur.

Eğer yalnızca spor ya da günlük aktivite için kullanacaksanız akıllı bileklik, ihtiyacınızı fazlasıyla görebilir. Ancak daha fazlasını isterseniz bir akıllı saat tercih etmeniz gerekebilir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar