Akıllı Telefonların Batarya Sağlığını Korumak

Telefonların Batarya Sağlığını Korumak

Akıllı telefon batarya sağlığını korumak adına uygulanacak 10 önemli ve etkili adım ile akıllı telefonlarınızın batarya ömrünü hem gündelik kullanım hem de genel kullanım bazında artırabilirsiniz. Kullanım ömrünün artırılmasından ziyade, akıllı telefonlarınızın bataryasını çok daha korunaklı hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra akıllı telefonlarınız için çok daha uzun ömürlü bir batarya performansı elde etmek istiyorsanız, orijinal bataryanın dahi çok daha üstü kalitede olan bataryaları tercih ederek, batarya performansı konusunda zirveye ulaşabilirsiniz.

Akıllı telefon batarya sağlığını korumak adına uygulayacağınız tedbirler ve satın alacağınız kaliteli bir batarya, etkili çözümlerdir. Batarya konusunda ise Rova Bilişim tarafından geliştirilen akıllı telefon bataryalarının bu konudaki en önemli seçenekler arasında yer aldığını söylemek gerekir. Akıllı telefonların batarya sağlığı korumak ve Rova Bilişim’in üst seviyede kaliteye sahip bataryaların tercih edilmesi konularına dair detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:

Orijinal ve Hasarsız Şarj Kablosu ile Adaptörü Kullanın

Akıllı telefonların bataryalarına ve hatta elektronik aksamlarına en çok zarar veren unsurların başında, orijinal veya lisanslı olmayan şarj başlığı ve şarj kabloları gelir. Akım yetersizlikleri, dengesiz akım, yüksek akım, kısa devre vb. elektronik problem bataryaya zarar verecektir.

Böylesi elektronik problemlerin büyük bir çoğunluğunu ise orijinal veya lisanslı olmayan şarj başlığı ve şarj kabloları meydana getirir. Akıllı telefonların batarya sağlığını korumak ve uzun ömürlüğünü sağlamak adına orijinal veya lisanslı şarj başlığı ve kablosu en önemli unsurlar arasında yer alır.

Cihaz Şarjdayken Kılıfını Çıkarın

Cihazın şarj esnasında kılıfla birlikte şarj edilmesi kimi kullanıcıları için güvenlik kimi kullanıcılar için üşengeçlik kavramlarını ortaya çıkarır. Cihazının herhangi bir darbe veya düşme gibi olaydan korunmasını isteyen kullanıcılar, şarj esnasında telefon kılıfını çıkarmazlar.

Bazı kullanıcılar ise direkt olarak erindikleri için şarj kılıfını çıkarmak istemezler. Böylesi durumlarda ise ne yazık ki cihazın şarj esnasında çok ciddi derecelerde ısınması ve bu aşırı ısıdan da bataryanın zarar görmesi gibi bir durumla karşılaşılabilir. Bataryanın korunabilmesi adına mutlaka şarj esnasında telefonunun kılıfı üzerinde olmamalıdır.

Cihazı Çok Sıcakta veya Çok Soğukta Şarj Etmeyin

Cihazın çok aşırı sıcakta veya çok aşırı derecede olan soğukta şarj edilmesi durumu da bataryaya zarar verir. Bataryanın şarj edilmesi işleminde batarya zaten belirli bir ısıya ulaşacaktır. Bu ısının aşırı soğukta ve aşırı sıcakta doğrudan pil hücrelerine zarar verdiği bilinir. Haliyle böylesi bir durumda bataryanın herhangi bir şekilde yapısını koruması söz konusu olmaz veya zarar görmemesi ihtimali tamamen ortadan kalkar.

Şarj Girişinin Temiz Tutulmasına Özen Gösterin

Akıllı telefonlarda batarya sağlığının korunması adına dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur ise cihazın şarj girişinin veya soketinin temiz tutulmasıdır. Zaman içerisinde şarj soketinin içerisine toz, pislik, parçacıklar ve hatta yemek kırıntıları dahi girecektir. Zamanla bu maddelerin birikmesi ve her şarj işleminde bu maddelerin bölgede ezilerek, sert bir tabakaya dönüşmesi, cihazın sağlıklı bir şekilde şarj edilememesine yol açacaktır.

Böylesi bir durumun önüne geçebilmek adına da mutlaka kullanıcıların şarj soketini belirli aralıklarla temizlemeleri önerilir. Bunun yanı sıra cihaz kılıfı tercih ederken, direkt olarak bu bölgeyi koruyan bir kılıf tercihi de yapılabilir.

İşletim Sistemi Güncellemelerinin Olabildiğince Geciktirilmesi

Cihazların batarya performanslarına en çok zarar veren unsurların başında ise işletim sistemi güncellemeleri gelir. Her işletim sistemi güncellemesinin ardından cihazların batarya performanslarında ciddi bir düşüş görülür. Akıllı telefon kullanıcıların bu işletim sistemi güncellemeleri sonucunda en çok yakındıkları durum ise bataryanın şarj tutma kabiliyetini yitirmesidir.

Akıllı telefonların batarya sağlığının korumak adına olabildiğince işletim sistemi güncellemelerinin geciktirilmesi önerilir. İşletim sistemlerinin her güncellemesi, cihazların donanımları üzerinde çok büyük strese veya enerji sarfiyatına neden olacaktır. Bu durumda da bataryanın zarar görmesi kaçınılmaz bir hal alacaktır.

Güç Tasarrufu Uygulamaları Kullanın

Akıllı telefonlarının pil sağlığını korumak adına güç tasarrufu uygulamalarının tercih edilmesi, son derece önemli detaylardan biri olarak tanımlanabilir. Güç tasarrufu uygulamaları, cihazınızın bataryasına karşı derinlemesine analizler yaparak, pil sağlığı durumu hakkında tam olarak bilgi sahibi olmanıza olanak sağlarlar.

Cihazınızın enerji sarfiyatını daha dengeli hale getirerek, bataryanın sağlıklı bir şekilde işlevini görmesine olanak tanırlar. AccuBattery uygulaması, bu konuda tercih edebileceğiniz başlıca uygulamalardan biridir. Cihazınızın güncel pil sağlığını size bildirirken, pil sağlığını daha iyi hale getirebilmeniz adına da size önemli tavsiyelerde bulunur ve son derece özel grafikler sunar.

Cihazlarınızı Güç Tasarruf Modunda Kullanın

Akıllı telefonların bataryalarını korumak adına şarj döngülerinin sayısını azaltmak büyük önem taşır. Tüm akıllı telefon bataryalarının belirli şarj döngüsü ömürleri vardır ve bu şarj döngüsü ömrünün dolmasıyla birlikte direkt olarak batarya problemleri kendini göstermeye başlar. Cihazlar eski batarya performansından uzaklaşırlar. Bu durumun önüne geçebilmek adına yapılması gereken, akıllı telefonların güç tasarruf modlarını her zaman aktif tutmaktır.

Bu modların aktif tutulması, gün içerisinde cihazın bataryasını çok daha verimli bir şekilde kullanmasına olanak sağlayacaktır. Ayrıca güç tasarrufu modu şarj döngüsü sayısının azalması konusunda çok büyük katkı sağlayacaktır. Haliyle batarya ömrünün ve yapısının korunması kaçınılmaz olacaktır.

Rova Bilişim Akıllı Telefon Batarya Seçeneklerini Tercih Edebilirsiniz

Rova Bilişim akıllı telefon bataryaları sayesinde çok daha uzun ömürlü bir batarya performansıyla karşılaşabilirsiniz. Rova Bilişim tarafından geliştirilen her bataryanın, uzun ömürlü performans ve kaliteli bir batarya deneyimi gibi esaslar özelinde geliştirildiği rahatlıkla söylenebilir. Haliyle kullanıcıların yapmaları gereken, çok daha kaliteli bir batarya tercih edinerek, yukarıda belirtmiş olduğumuz tedbirleri uygulamaktır. Böylelikle batarya ömrü konusunda en maksimumumu yakalamak pek de zor olmayacaktır.

Ayrıca akıllı telefonların batarya sağlığını korumak adına Rova Bilişim tarafından geliştirilen bataryaların da özel, sertifikalı ve test edilmiş koruma unsurları da vardır. Böylelikle bataryanızın dış etkenlere karşı maksimum bir şekilde korunması ve ömrüne ömür katması kaçınılmaz bir hal alacaktır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar