Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor?

Çoğu akıllı telefonun karşı karşıya gelmiş olduğu can sıkıcı olan problemi düzeltmek için uygulanabilecek pek çok yöntem vardır. Bu yöntemler sayesinde söz konusu olan problem ortadan kaldırılabilir. Günümüzde hemen hemen her kişinin bir akıllı telefonu vardır.

Akıllı telefonlar teknolojinin de gelişmiş olması ile beraber küçük bilgisayar durumuna gelmiştir. Fakat kullanıcılar zaman zaman bu telefonlarla sorun yaşayabiliyor. Telefon kullanıcılarının sık karşılaştığı sorunların arasında telefonun yavaş şarj olması yer alıyor. Akıllı telefon kullanıcısının yaşamış olduğu sorunun düzelmesine yardımcı olabilecek yöntemler vardır.

Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor?

Cihazınıza orijinal değil de farklı bir şarj aleti kullanımı telefonun yavaş şarj olmasına sebep olabilir. Kullanmış olduğunuz şarj aletinin kablosunda hasar gelişmiş olabilir. Böyle bir sorun da telefonun yavaş şarj olmasının nedenleri arasındadır.

Ayrıca bataryada problem varsa telefonda yavaş şarj olma durumu yaşanabilir. Şarj yeri arızalanmış ya da aşırı bir şekilde tozlanmış olabilir. Telefonunuzu takmış olduğunuz güç kaynağında yetersizlik ya da arka planda çalışan uygulamalar varsa telefonunuz yavaş şarj olacaktır. Telefonunuzu şarj olmaya taktığınızda şarj kablosunu düzgün bir şekilde takılmasına özen gösterin. Tüm bunların haricinde telefonunuza sistem güncellemesi yaparsanız yavaş şarj olma sorununu giderebilirsiniz.

Şarj Adaptöründeki Problemler

Telefonum neden yavaş şarj oluyor? sorusunun yanıtı olarak şarj adaptöründeki bazı teknik aksamaların varlığı söz konusu olabilir. Adaptör şiddetli bir şekilde  yere düşmüş ya da darbe almış olması nedeniyle şarj problemi yaşanabilir. Orijinal olmayan adaptörlerin kullanılması halinde şarj sorunu yaşanır. Böyle bir durumda adaptörünün değişimi çözüm olabilir.

Şarj Kablosunun Bozulması

Akıllı cihazınızda yavaş şarj oluyor uyarısı alıyorsanız bunun sebebi kullanmış olduğunuz şarj kablosunun yıpranmış olması ile kaynaklı olabilir. Şarj kablosunda veya soket yerinde meydana gelmiş olan bozulmalar şarj konusunda size problem çıkartabilir. Orijinal bir şarj tablosu alarak bu sorunu giderebilirsiniz.

Telefonun Bataryasının Sağlık Durumu

Batarya sorunları telefonlarda kronik arızalardan diyebiliriz. Telefon kullanımı süresi boyunca zamanla performansta düşüşler yaşanır. Android telefonu bir süre kullandıktan sonra ilk aldığınız günkü gibi performansının olmadığını fark edersiniz.

Böyle bir durumda telefonunuzun batarya sağlığını öğrenmeniz gerekir. Android batarya sağlığını öğrenme amacıyla yapılmış olan uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalardan çok daha detaylı bilgi almak mümkündür. Uygulama batarya verilerini size sunarken aynı zamanda bataryayı soğuttuğunu belirtir. Bataryanın daha uzun bir süre gitmesi için gerekli olan uyarıları verir.

Akıllı Telefonun Daha Hızlı Şarj Olması İçin Yapılabilecekler Neler?

Cihazınız yavaş bir şekilde şarj oluyorsa bazı yöntemler uygulayarak daha hızlı şarj olmasını sağlayabilirsiniz. Telefonunuzu ortalamanın biraz üzerinde kullanıyorsanız şarjın gün bitmeden sona ermemesi pek de mümkün değildir. Bu cihazların gün içinde birden fazla şarj edilmesine sebep olur.

Akıllı telefonları devamlı şarj etmek zorunda kalmak oldukça problemli bir durumdur. Pek çok akıllı telefonda bataryanın hızlı bir şekilde bitmesini beraberinde yavaş şarj olma sorunu da mevcuttur. Bu durum telefonların uzun süre boyunca şarjla kalması gerektirir.

Telefonu hızlı bir şekilde şarj etmek için uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Telefonunuzu şarj ederken kablosuz şarjı tercih etmeyin. Telefonunuzun şarj olması için şarja taktığımızda kılıftan çıkarın. Ayrıca tüm bağlantıları kapatın ve akıllı telefonu şarj olduğu süre boyunca kullanmayın.

Hızlı şarj adaptörü kullanımı da telefonu hızlı bir şekilde şarj etmenize imkan sağlayacak. Pilinizin hızlı bir şekilde tükenmesine sebep olan faktörlerden bir tanesi de ağ sinyalidir. Sinyal ne kadar verimsiz ise pilinizi o kadar hızlı tükenir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar