Telefon Ekranı Siyah Beyaz Oldu, Nasıl Düzelir?

Bazı insanlar telefonlarının ekranlarının parlak olmasından rahatsız olarak ekran renklerini değiştirebilmektedir. Özellikle görme bozukluğu olan ve disleksi rahatsızlığı olan insanlarda bu ekran renklerini değiştirmek yararlı hale gelebilir.

Telefon ekranlarının yaydığı ışınların radyasyon etkisinden rahatsızlık hisseden insanlar mavi ışık filtresi kullanarak sorunlarına çözüm bulabilmektedirler. Fakat bazen ıphone ve android telefonlarda ekran rengi siyah beyaz görülebilir. Telefon Ekranı Siyah Beyaz Oldu, Nasıl Düzelir? Sorusu bu yüzden internet aramalarında sıkça sorulan sorular arasına girmeyi başarmıştır. Merak etmeyin bu sorunların oldukça basit çözüm yolları vardır. Aşağıda verilen bu çözüm yollarını deneyerek ekranınızım siyah beyaz görüntüsünden kolayca kurtulabilirsiniz.

Enerji Tasarrufu Modu

Telefon ekran ayarları bazen yararlı bir hale getirilebilse de istenmeyen bir ayar çeşidine de dönüşebilir. Birçok telefon modellerinde ekran siyah beyaz görülebiliyor. Kendinizi Telefon Ekranı Siyah Beyaz Oldu, Nasıl Düzelir? Sorusunu sorarken bulabilirsiniz. Ekran siyah beyaz olduğunda bunun birçok nedeni olabilir ve bununda çeşitli çözüm yolları bulunur. İşte bu çözüm yollarından birisi Telefonunuzun Enerji tasarrufu modunda yapacağınız ayarlarla ilgilidir.

Telefonların Enerji tasarrufu modu güç tasarrufunun ileri derecede güç tasarrufu ve normalden daha fazla gelişmiş güç tasarrufu bu soruna neden olabilir. Bunun için telefonlarınızın ayarları kısmına girerek Pil ve güç üzerinden açık olan güç tasarrufunu kapatarak ekran renginizi siyah beyaz olmaktan kurtarabilirsiniz.

Okuyucu Modu

Telefon ekran ayarları bazen kendiliğinden gelen önemli bildirimler kabul edilerek farkına bile varmadığınız izinlerle değişebilir. Telefonlarınızda beliren bu siyah beyaz görüntü ise size telefonunuzun bozulduğu hissini vermemeli. Telefon Ekranı Siyah Beyaz Oldu, Nasıl Düzelir? Diyorsanız bu çözüm yollarını bilmeniz sizi paniğe sevk etmeyecektir.

Telefonların ekran ayarlarından biri olan Okuyucu modu ’da bu sorunu çözmenize yardımcı olacaktır. Okuyucu modu gözleri yoran ekran ışığını filtrelemek üzere yayılan mavi ışığı engellemek üzere bulunur. Yayılan bu ışığın miktarını düşürmek gözler açısından faydalıdır fakat ekranda değişikliğe neden olmuşsa yapacağınız tek şey ekranı aşağı indirerek üst tarafta ki bildirimlerden okuyucu modunu kapatın.

Telefon Ayarları

Telefon ekranınınız da beliren siyah beyaz renkler yüksek ihtimalle herhangi bir ayarın bozulmasından da kaynaklanabilir. Telefon Ekranı Siyah Beyaz Oldu, Nasıl Düzelir? Sorusuna eğer cevap arıyorsanız, bu sorunun çözüm yollarından biri de Telefon ayarları ile ilgili olabilir. Bunun için yapmanız gereken Telefonunuzun genel ayarlarına giderek Görme ve erişe bilirlik seçeneğini seçerek 3 türlü düzeltmeyi yapabilirsiniz. Bu ayarlar sırasıyla;

Ekran renk ayarlarını isteğinize göre ayarlayarak,  kişiselleştirebilirsiniz.

Ekran renklerini ters çevirerek renklerin zıt şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ekranın gri tonlama ayarlarındaki düzeltmeler ekranda görülen siyah beyaz görüntüyü ortadan kaldıracaktır.

Geliştirici Modu

Telefon ekran ayarlarında Geliştirici modu ayarları birçok şeyi düzeltebilir. Telefon ayarlarınızdan cihaz hakkında seçeneğini açarak geliştirme seçeneklerini etkin hale getirmek için 7 kez yapı numarasını tıklamanız gerekiyor, bu işlemden sonra tekrar ayarlara dönüldüğünde geliştirme seçeneklerinin açık olduğunu göreceksiniz. İçeriğine baktığınızda renk alanını simüle et seçeneğini devre dışı bıraktığınızda düzelecektir.

Üçüncü Taraf Uygulamalar

Siyah beyaz görünen telefon ekranının üçüncü taraf uygulmaları ile ilgili olup olmadığını anlayabilmek için telefonunuzu güvenli modda açarak, siyah beyaz görünen ekranınız güvenli modda renkli görülüyorsa yüklü olan uygulamalardan biri bu soruna neden olmuş olabilir.

Telefon Düştükten Sonra Ekran Siyah Beyaz Oldu

Telefonunuzu yere düşürdükten sonra oluşabilecek ekran hataları telefon ekranında veya içerisinde darbeden dolayı oluşmuş kırıklardan oluşma ihtimali olabilir, bu nedenle Telefon Ekranı Siyah Beyaz Oldu, Nasıl Düzelir? Sorusuna verdiğimiz çözüm yollarını denediğinizde herhangi bir çözüme ulaşamazsınız, servisinize ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar