Telefon Düştü ve Ekranım Siyah Kaldı

Telefonda siyah ekran problemini çözmek için öncelikle problemin temel sebebinin tespit edilmesi gerekir. Telefonda siyah ekran problemi yazılımsal ya da donanımsal hatalardan kaynaklı olabilir. Telefonun yere düşmesi sonrasında ekran kararması yaşanabilir. Bataryadan kaynaklı olan siyah ekran problemi en çok karşılaşılan sorundur.

Yere düşen telefonda ekranın çalışmaması ilk başta garip ve ani gelebilir. Fakat telefon bileşenlerinde tüm parçalar dar bir alanda birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğu için cihazın sert bir zemine düşürülmesi sonrası parçalar darbeyle sıkışarak hasar görebilir. Özellikle sağlam bir gövdeye sahip olmayan modellerde bu problem daha sık yaşanıyor.

Telefon Düştü Ekran Gitti

Cihazınızda düşme sonrasında görüntü gittiyse ilk yapılması gereken verilerini yedekleyerek mümkünse bir bilgisayar yardımıyla telefonu ilk baştan kurmaktır. Cihaz sıfırlanır ve sonrasında yeniden yüklenir. Bu işlem sonrasında eğer ortada yazımsal bir problem varsa hemen çözülecektir. Fakat eğer düzelme olmadı ise donanımsal bir arıza ile karşı karşıya kalınmış olabilir. Problem batarya arızasından dolayı da kaynaklanabilir. Böyle bir durumda sadece batarya değişimi yapılır ve tüm işlemleri ekran değişimi dahi sadece bir saat içinde gerçekleştirilir.

Akıllı Cep Telefonu Yere Düştü Açılmıyor Ne Yapmalıyım?

Akıllı telefonun yere düştü açılmadı ses var ama görüntü gelmiyor ekran tamamen karardı ne yapılması gerekir soruları son zamanlarda çok sorulmaya başladı. Telefon yere düştüğünde ilk zarar gören yer cam olduğu için ekranıdır. Çoğunlukla ön cam çatlaması yaşanır veya iç cam kırılır.

İç  ekranda kırılma çatlama yaşandığında telefonun ekranına görüntü gelmeyecektir. Bazı durumlarda ön camda hiç çatlama olmamasına rağmen telefonun iç ekranı donanımsal hasardan dolayı görüntü gelmez. Pek çok telefon kullanıcısından alınan geri dönüş ise sesin olduğu fakat görüntünün gelmediğidir. Telefonun yere düşmesi nedeniyle ekranın bir kısmını da tamamen görüntü gitmekte dokunmatik alanın bir kısmı veya tamamı çalışmayabilir.

Düşme sonrasında ekranda mürekkep benzeri renkler çıkabilir. Yaşanan bu sorunların çözümü ise ekran değişimi ile mümkündür. Bu hususta belirtmek gerekir ki maalesef bazı yere düşen telefonların ana kartında da problem çıkabiliyor.

Akıllı Telefon Ekran Değişimi Nasıl Yapılırl0?

Ekran değişimi profesyonel teknisyenler tarafından cihazınıza özel ekipmanlar kullanılarak yapılır. Ekran değişiminin yapılmış olduğu teknik servis odası gerekli olan koşulları sağlamalı kullanılan ürünler ise orijinal olmalıdır. Ekran değişim sonrasında ise cihazınız kesinlikle garanti kartı ile beraber sizlere teslimi gerçekleştirilir.

Telefon ekranı değişmiş sonrasında telefonun içerisinde yer alan bilgileriniz kesinlikle silinmez. Teknik servis odasında tamamen starilize edilmiş ve statik elektrikten arındırılmış aynı zamanda 7/24 güvenlik kameraları ile denetim altında gerçekleştirilir.

Telefon Ekran Değişimi Videosu

Teknik servislerde akıllı cep telefonu ekranı değişimi nasıl yapılır daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi maksadıyla teknisyenler tarafından özel olarak video çekimleri yapılır. Ekran değişimi sonrasında ekran kırılması ve ön cam çatlama problemi ile yeniden karşılaşılmaması için kırılmaz cam koruyucu taktırmanız önerilir. Telefonunuz 6 ay teknik servis garanti kartı ile birlikte sizlere teslim edilir ki bu sayede ekran ile alakalı yeniden kullanıcı hatası haricinde karşılaşılan her türlü teknik problem ücretsiz bir şekilde çözüme kavuşturulur.

Telefonunuz ilk düştüğü andan itibaren ekranında mürekkep dağılması yaşanmayabilir. Telefonu iç aksamında hasar oluşumu gerçekleşmiş ise bir ay ya da 2 ay içerisinde ekranda mürekkep dağılması gözlemlenebilir. Ekran tamamen kapanma durumuna gelmesi halinde telefonunuzun ekranının değişmesi gerekir. Böyle bir durumda en yakın teknik servise başvurarak telefonunuzun ekran değişimini sağlayabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar