Orijinal Apple Batarya Garanti İşlemleri

Orjinal Apple Batarya Garanti İşlemleri

Apple batarya değişimi konusunda müşterilerine ücretli veya ücretsiz olarak birçok şekilde destek sağlamaktadır. Apple yetkili servislerine bireyin cihazını götürmeden önce mutlaka randevu alması önerilir. Özellikle yoğunluğun fazla olduğu lokasyonlarda bu yüzden sorun yaşanabilir ve cihazın incelenmesi mümkün olmayabilir.

Apple batarya değişimi konusunda yetkili servislere yapılan başvuruda cihazın yetkili servis tarafından teslim alınmasının hemen ardından 11 iş günü içerisinde cihaz teslim edilir ve teslim süresi 11 iş günün geçmez. Batarya değişiminin yapılabilmesi adına cihazın garantili olması büyük bir avantajken, garantili olmaması durumunda da belirli bir ücret karşılığında batarya değişiminin yapıldığını söylemek doğru olacaktır.

Apple batarya değişimi için garantisi devam eden cihazlardan herhangi bir ücret alınmamaktadır ancak yazımızın devamında da belirteceğimiz 500 döngü detayı son derece önemlidir. Bu şartı karşılamayan garantili cihazlara ne yazık ki Apple servisleri tarafından ücretli bir şekilde hizmet verilmektedir. Bunun yanı sıra her halükarda batarya değişimi konusunda garanti vb. güvenceleri olmayan cihazların da modeline göre bir ücretlendirme yapılarak batarya değişim işlemleri gerçekleştirilir.

Ücretlendirmenin sıradan telefon servislerinde yapılan batarya değişim işlemlerine göre son derece yüksek olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bu nedenle bireylerin yapmaları gereken, servis değişimi ve sıradan yetkili servis değişim gibi konularda fiyat/performans karşılaştırmalarıdır. Peki, Apple batarya değişimi fiyatları neye göre belirlenir? Apple batarya değişimi fiyat listesi nedir?

Apple Batarya Değişimi Fiyat Listesi

Apple batarya değişimi fiyat listesi sayesinde cihazınızın Apple servislerinde ücretli destek kapsamında kaç TL gibi bir ücret karşılığında bataryasının değişeceğini öğrenebilirsiniz. Batarya değişimi konusunda dikkat edilmesi gereken nokta, her cihaz için aynı fiyatın uygulanmaması ve fiyat konusunda Apple firmasının iki farklı kategori kapsamında fiyat belirlemesi yapmış olmasıdır.

Belirli bir model üstü ve altı için batarya değişim fiyatlarının farklı olduğu görülecektir. Öte yandan garantisi devam eden ancak döngü şartını karşılamayan cihazların da batarya değişimi konusunda söz konusu fiyatlara tabi olduklarını söylemek mümkündür.Apple batarya değişimi fiyat listesi hakkında detayların şu şekilde olduğunu görmek mümkündür:

• iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro, iPhone 11, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 12 mini gibi modeller için Apple batarya değişim fiyatı 1200 TL olarak belirlenmiştir.
• iPhone SE (2. nesil), iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve diğer tüm modellerde ise Apple tarafından belirlenen batarya değişim ücreti 750 TL’dir.

Apple Batarya Değişimi Ücretsiz mi?

“Apple batarya değişimi ücretsiz mi?” gibi bir sorunun da kullanıcılar tarafından sıklıkla sorulan sorular arasında yer aldığını söylemek doğru olacaktır. Apple batarya değişimi konusunda ücretsiz bir hizmet sunmaktadır ancak bu hizmet yalnızca garanti kapsamında olan cihazlar için geçerlidir. Garanti kapsamında olmayan cihazlar için cihaz modeline göre yukarıda belirtilmiş olan fiyatlar geçerli olmaktadır. Öte yandan tekrar belirtmeliyiz ki cihazınızın garantisi devam ediyor olsa bile döngü detayının aşılmaması durumunda bataryanın ücretsiz değişimi söz konusu olmamaktadır.
Bunun yanı sıra cihazın garantisi devam ediyorken, batarya değişim için Apple servislerine başvurduğunuzda, söz konusu servisler tarafından yapılan incelemelerde cihazınızda ekran kırığı, kasada yamulma, donanım problemleri vb. sorunlar tespit edilirse, servis tarafından öncelikle bu sorunların giderilmesi ve sonrasında da cihazın batarya değişim işlemlerinin gerçekleştirilmesi önerisinde bulunulur. Bu sorunlar giderilmeden batarya değişimi yapılmaz ve haliyle fiyatın da bu nedenle farklı bir şekilde kullanıcıların karşılarına çıkması söz konusu olur.

Apple Batarya Değişimi Garanti

Apple batarya değişimi garanti kapsamında yapılabilmektedir ancak cihazın garanti süresi devam ederken garanti şartlarına uygun bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Özellikle cihaz kasasının, yazılım ayarlarının ve benzer değişikliklerin servis dışında herhangi bir yerde yapılmaması gerekir. Aksi takdirde cihaz garanti kapsamında çıkar.

Bununla birlikte Apple sistemlerinde kayıtlı cihazın kimlik numarasının, cihazın gerçek sahibi ve cihazda yer alan kimlik numarasıyla uyuşması da son derece önemlidir. Bu tarz şartlar karşılanıyorsa, Apple pil değişimi 500 döngü detayında da herhangi bir sorun yoksa Apple batarya değişimi garanti kapsamında gerçekleşir. Peki, Apple pil değişimi 500 döngü detayı nedir? Pil değişim işlemleri için ne gibi bir önemi vardır?

Apple Pil Değişimi 500 Döngü

Apple pil değişimi 500 döngü detayı genel olarak Apple marka telefonlar için geçerlidir. Apple tarafından açıklanan bilgiye göre telefonlar, 2 yıl içerisinde 500 şarj döngüsüne dayanıklıdırlar ve 2 yıl içerisinde bu döngünün aşılmaması durumunda cihazın bataryası ömrünü korur. Bu nedenle pil değişimi konusunda servislerde öncelikle 500 döngü detayına bakılır ve ardından pil sağlığı seviyesi incelenir. Pil sağlığı seviyesi düşükse ve 500 döngü 2 yıl içerisinde aşılmamışsa cihazın bataryası garantisinin devam etmesi halinde ücretsiz olarak orijinali ile değiştirilir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar