iPhone Fotoğraf Aktarma Sorunu

iPhone model telefonlar Apple markasının bir ürünüdür. Bu markanın güvenlik bölümü oldukça önemli bir faktör olarak görülür. Marka güvenliği ön planda tutarken, bazı özellikleri kullanıcılar için zorluk oluşturabilmektedir. Bunun en başında iPhone cihazdan bilgisayara fotoğraf aktarma yer almaktadır. Aynı zamanda tam tersi bilgisayardan iPhone cihaza fotoğraf aktarmada da sorunlarla karşılaşıldığı görülmüştür.

Bu bağlamda cihazlar arası fotoğraf aktarma sorunu oldukça popüler bir hal almıştır. Tabii ki bu sorun sadece iPhone markası cihazlarda değil neredeyse çoğu modelde karşılaşılmaktadır. Fotoğraf aktarma sorunu birden fazla sebebe bağlı olabilir. Kişinin nasıl aktaracağı bilmemesi, cihazın arızalı olması, yazılımsal ya da donanımsal durumlar bu tür sebepler arasında yer almaktadır.

iPhone Fotoğraf Aktarma Sorunu ile Kimler Karşılaşır?

Günümüzde telefon kullanıcıları bazı sorunlarla karşılaşabilmektedir. Bu sorunlar arasında telefondan bilgisayara fotoğraf aktarma sorunu da yer almaktadır. Bu tür sorunlar ile genel olarak çoğu telefon kullanıcısı karşılaşmaktadır. Özellikle iPhone kullanıcıları arasında bu durum oldukça popülerdir. Bu sorunlarla başka bir markadan, diğer bir markaya geçen telefon kullanıcıları sık karşılaşabilmektedir. iPhone telefonlardan fotoğraf aktarımında ise aktarılacak cihazda önemlidir. Aktarılacak cihaz Mac ise aktarımı farklı, Windows işletim sistemli bir bilgisayar ise aktarım yöntemi farklı olabilmektedir.

iPhone Fotoğraf Aktarma Sorunu Nedir?

Telefon ya da tablet bilgisayar gibi cihaz kullanıcıları bir cihazdan diğer bir cihaza fotoğraf aktarma konusunda problem yaşayabilmektedir. Her marka cihazda bu tür problemler yaşanabilmektedir. İnternet kullanıcıları diğer cihazlara fotoğraf aktarma konusunda problem yaşayabilir. Bu problem neredeyse iPhone model telefonların hepsinde gerçekleşebilir. Bunun için öncelikle fotoğrafı telefondan bilgisayara aktarma yöntemlerini öğrenmek gerekir.

İşlemleri kullanıcılar doğru yaptığı halde fotoğraflar bilgisayara aktarılmadığı da görülebilir. Bu tür durumlarda cihazlar yazılımsal veya donanımsal olarak etkilenmiş olabilir. Bir başka sorun ise telefonu bilgisayara bağlanan kablolarda olabilir. Ya da kablolar sorunsuz şekilde çalışırken, bilgisayarın USB girişinde sorun olabilir. Bu bağlamda fotoğraf aktarımı sorunları çok yönlü nedenlere bağlı olabilmektedir.

iPhone Fotoğraf Aktarma Sorunu Çözümleri Nelerdir?

Her marka telefonda yaşanan fotoğraf aktarma sorunu iPhone marka telefonlarda da yaşanmaktadır. Yaşanan sorunun çözümü için öncelikle sorunun ne olduğu bilmek önemlidir. iPhone telefonu cihaza bağlanan kablonun orijinal olması önemlidir. Bunun nedeni fotoğraf gibi veri aktarımı konusunda kabloların kalitesi oldukça önemli rol oynamaktadır. Aynı zamanda kablo orijinal olsa da bazı kablolar yıpranarak zarar görmüş olabilir. Bu tür durumlarda kablolarda temassızlık görülmektedir.

Cihazın bilgisayara bağlanması ile kullanıcı “Bu bilgisayara güvenilsin mi?” sorusu ile karşılaştığında bu duruma izin vermesi gerekmektedir. Olumsuz yanıtta ise işlem başarısız sonuçlanabilmektedir. Bu işlemden sonra ayarlar ve fotoğraflar menüsüne gidilir. Sonraki işlemde ise “Mac veya bilgisayara aktarma” seçeneğine gidilir. Buradan da “Özgünleri tut” seçeneğine onay verilir. Kablo yaklaşık 1 dakika çıkarılıp yeniden takılır.  Genellikle bilgisayarımda bulunan Apple iPhone klasörüne fotoğraflar yüklenmiş olur.

iPhone Fotoğraf Aktarma Sorunu Nasıl Çözülür?

Fotoğraf aktarma sorunu çözümü için oldukça farklı yöntemler yer almaktadır. iPhone telefonlardan Mac’e aktarım yapmak birkaç adımda gerçekleştirilebilir. Bunun öncelikle cihaza uygun USB kablosu ile bağlantı oluşturulur. Daha sonra bilgisayarda fotoğraflar uygulamasına gidilir.

Bu uygulamada bağlı cihazdaki fotoğrafların yer aldığı içe aktar ekranı görülür. İçe aktar ekranının görülmediği durumlarda ise fotoğraflar kenar çubuğundan cihazın adına tıklanır. Daha sonra gerekli güvenlik izinlerinin verilmesi gerekir. Son olarak aktarılmak istenen fotoğraflar seçilerek, içe aktar seçeneğine tıklanır ve işlem gerçekleşir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar