Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görmek

Çağrı Bekletme özelliği yani biriyle konuşurken bir başkasının aradığını görmek,  günümüz dünyasında herkesin olmasını istediği bir özellik olarak karşımıza çıkar. Bu hizmeti kullanılan tüm operatörler vermek durumunda. İnsanlar konmaları esnasında gelen,  bir diğer çağrının kimin tarafından yapıldığını bilmek isterler. Diğer arayanı görebilmek işlerini kolaylaştırır. İşletim sistemlerine göre bu ayarları yapmak arasında farklar vardır.

Android iletim sistemi olsun IOS işletim sistemi olsun tüm sistemlerde bu özellik bulunuyor. Çağrı bekletme özelliği çok faydalı ve gerekli bir özellik olarak bilinir. Çok değerli bir görüme için aranmayı bekleyen aboneler için bir başkasıyla konuşuyorken gelen beklediği çağrıyı kolayca görebilmek çok değerli.

Çağrı Bekletme Özelliği Nedir?

Çağrı bekletme özelliği çok yönlü bir özelliktir. Gelen çağrının kimden olduğunu görebilir ve gelen çağrıya yanıt verebilirsiniz. Bu özeliğin kullanılabilmesi,  aktif edilmesine bağlıdır. Tüm operatörlerde var olan bu hizmet kesinlikle ücretsiz olarak kullanılır. Telefonunuzdaki çağrı bekletme özelliğinin ücretsiz olduğunu unutmayın. Telefon ayarlarından etkinleştirilen bu özelliği kısa yollar sekmesine de alabilirsiniz.

Tüm işletim sistemlerinde bu ayarı yapabilmek için ayarlar sekmesi kullanılır. IOS işletim sistemi kullanılan telefonlarda bu ayarın yapılışına bakarsak:  Ayarlar, telefon, arama bekletme özelliklerine sırası ile tıklanmalı. Android telefonlar içiş ise bu ayarı yapabilmek için, rehber kısmını açınız, sağ üst kısımda ki  “daha fazla” yazan seçeneğe tıklayın, açılan bölümden Ayarlar, Arama ayarları, Diğer ayarlar ve açılan bölümdeki Arama bekletme özelliğini tıklayıp açık duruma getirin.

Başkasının Aradığını Görme Kodu

Başkasının aradığını görme kodu nedir, nasıl açılır,  bu konuya değinelim. Yukarıda anlatılan ayarları yaparak bu özelliği açıyoruz, telefon modellerine göre farklılıklar gösterebilene ayarların yanı sıra *43# şeklinde tuşlarsanız, arama bekletme sekmesini açmış olursunuz.  Hem IOS, hem de Android işletim sistemlerinde *43# kodu bu özelliği açar.

Bu özelliği kullanmaktan vazgeçtiniz diyelim, çağrı bekletme işlemini kapatmak için. Aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yine arama ekranını açarak,  *43# yazarak  sonra arama butonuna basıp  kapatabilirsiniz. Böylece kapalı olacaktır. Yine de bu özelliğin açık mı kapalı mı olduğunu bilmiyorsanız yapmanız gereken şey çok pratiktir. Arama ekranını açarak, *43# yazıp sonrasında arama tuşuna basıp bunu öğrenebilirsiniz.

Çağrı Bekletme Kullanımı

Çağrı bekletme özelliğinin kullanımı, günümüzde sıklıkla kullanılan ve açık olarak tutulan, çağrı bekletme özelliğini aktif hale getirdiğiniz de siz telefonla konuşurken başka birisi tarafından aranırsanız,  sizi arayan kişiye gidecek olan uyarı “aradığınız kişi başka görüşme yapıyor, lütfen hattan ayrılmayınız” diye bir sesli mesaj duyar. O anda size de başka birinin sizi aradığına dair çağrı aldığınızla ilgili sinyal sesi ile uyarı yapılır.

Bunun sonrasında acil ise konuşulan şahsı beklemeye alarak, diğer yani yeni arayan kişinin çağrısına acil olarak cevap verebilirsiniz. Bu özellik sayesinde çok önemli bir iş görüşmesini ya da beklediğiniz çok önemli bir haberi tam da zamanında almış olacaksınız.

Teknolojinin son sistem ve dörtnala koştuğu zamanımızda, bize sunulan tüm teknolojik imkânlardan sonuna dek faydalanılırken, çağrı bekletme kullanımı en fazla tercih edilen ve ihtiyaç duyulan bir özellik. Geçmişin sabit ev telefonlarında konuşmak için dahi sıra beklemek zorunda olan insanların günümüz dünyasında teknolojik imkânlarının nasıl ilerlediğini ve her tür kolay sistemin insanlığa sunulduğu ve daha da sunulacağı aşikârdır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar