Android Telefonlarda Uygulama Yüklenmedi Hatası Nasıl Çözülür?

Zaman hızlı bir şekilde ilerlemesiyle beraber teknolojide de gelişmeler yaşandı. Teknolojinin gelişmesi ile beraber akıllı telefonları her geçen gün pek çok harika özellik ilave ediliyor. Basit bir cep telefonu olarak macerasına başlayan bu cihaz zamanda oyunları uygulamaları ve diğer dosyaların verileri içeren bir akıllı telefona dönüşmüştür.

Modern Android Windows cihazlarının çok güçlü özellikleri mevcuttur. Bu işletim sistemleri farklı farklı durumlar için kullanışlıdır. Fakat bazı gelişmiş özellikleri ile beraber uygulama yüklenmedi hatası gibi pek çok sorun da ortaya çıkabiliyor.

Uygulanma Yüklenmedi Hatası Nedenleri

Uygulama yüklenmedi hatası birçok kullanıcıların başına gelir ve nefret edilen bir hata durumudur. Problemi çözmek için uğraşmadan önce bu hata ile karşılaşmamızın olası sebeplerinin neler olduğunu öğrenmekte fayda vardır. Problemin neyin neden olduğunu bilmiyorsak problem çözüme daha da zorlaşır.

Uygulama yüklenilmedi hatası sebepleri olarak bozuk dosyalar, düşük depolama alanı, imzasız uygulama, yetersiz sistem izinleri ve uyumsuz sürümdür. Cihaza indirilen bozuk dosyalar her zaman hatanın oluşmasına sebep olur.

Bazı durumlarda da telefonda düşük depolama alanı olması uygulama yüklenmedi hatasının en çok karşılaşılan sebebi olabilir. Düşük bir depolama alanlarına sahipseniz indirdiğiniz dosyalar yüklemeyecektir. Yetersiz olan sistem izinlerinin de bu probleme neden olması olasıdır. Dosya indirme aşamasında bilinmeyen kod hatasına sebep olabilir. Bir uygulamanın imzalanması gereklidir. Eksik imza o dosyanın yüklenmesi esnasında soruna sebep olur.

Aplikasyon Yükleme Sitelerinden Uygulama İndirme

Çoğunlukla Android işletim sistemine sahip olan akıllı cihazları kullanabilir kılan şeylerden biri uygulamalardır. Aplikasyon olarak da bilinen uygulamalar size farklı imkânlar sunar. Bazısında alışveriş yapılır, kimisinde oyun oynanır, kimisinde ise casus yazılımlarına karşı telefonunuzu koruma görevi görür. Bu programları çoğunlukla kolay bir şekilde cihazınıza yükleme yapabilirsiniz.

APK’lerde Uygulama Yüklenmedi Hatası ve Çözümü

Pek çok zaman uygulamalar resmi uygulama indirme platformları olan Play Store Apple Store, kullanmış  olsanız da  bazen APK adı verilen paket dosyaları indirmekte ve telefonunuza uygulama olarak yükleyebilmektesiniz. Apk’ler çoğu sistemde uygun bir şekilde çalışır. Bunlar yükleme esnasında bazı hatalar gerçekleşebilir. Eğer Android telefonu uygulama yüklenmiyor uyarısı varsa APK dosyamızın bozuk olma ihtimali yüksektir.

Dosya indirme sırasında internetinizde bir kesime meydana geldi ise dosyanın tamamı uygun bir şekilde inmeyebilir. Bu sebepten dolayı da uygulama yüklenmiyor hatası verebilir. Diğer bir ihtimalden bahsetmek gerekirse indirdiğiniz dosyanın doğrudan bozuk olmasıdır. Bu sorunu giderebilmek için aynı dosyayı tekrardan indirmeyi ya da kurmayı yapabilirsiniz. Daha sonrasında başka bir siteden Apk’yı indirme işlemini deneyebilirsiniz

Telefonun ve Programların Uygulamaya İzin Vermemesi

Bilinen uygulama indirme platformlarından indirmiş olduğunuz her uygulama büyük oranda güvenlidir. Bu platformlar telefonunuz için herhangi bir sorun teşkil etmez. Ancak APK indirdiğinizde telefonunuz yabancı bir yerden uygulama yüklemeyi istemeyebilir. Bunu gidermek için bilinmeyen uygulamaları yükleme seçeneğini açmanız gerekir. Bu bölüme giriş her telefonun markasına göre değişiklik gösterir. Pek çok telefonda ayarlar bölümündeki gizlilik koruması kısmında yer alır.

Tüm bunlara rağmen hala android uygulama yüklenmedi uyarısı var ise bunun nedeni Google Play protect kaynaklı olabilir. Google Play protect casus yazılımlardan korumaya yönelik çalışır. Google Play Store’dan herhangi bir uygulama indirme yaptığınızda program ve uygulamada virüs taraması yapar. Farklı bir uygulama yüklemek İstediğiniz zaman Google Play protect size zorluk çıkarabilir. Bu durumu çözüme kavuşturmak için programı devre dışı bırakmak gerekir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar